• 9475
    bazen gerçekten anlamakta zorluk çektiğim renktaşlarım. modern dünyada bazı şeyler çok değişti. herkes, 1996-2000 yılları arasındaki jenerasyonu örnek verip neden diyarbakır'dan yeni ümit davalaları, altyapıdan suatlar, emreler, okanlar, sakarya'dan hakanlar bulup tekrar avrupa'da kupa kazanmayalım şeklinde düşünüyor. öyle bir grup var ki içimizde, yıldız transferine karşılar. sanıyorlar ki hayat fm gibi. 'search' kısmına giriyorsun, 'finishing 18+' diyorsun, mozambik alt liglerinden bir oyuncuyu alıp takıma koyuyorsun ve o sene 22 gol 21 asist yapıyor. fakat unutuyoruz ki öyle bir adam gerçek hayatta varsa, emin olun manchester city, arsenal, porto gibi altyapı scouting işini yapan adamlar o oyuncuları ana karnına düştükleri günün ertesinde takip edip o adamın olup olmayacağını biliyorlar. ornek arda güler. siz aldıysanız kesin bir defosu vardır. ya fundemental olarak kırılgandır, ya yavasdır, ya fiziksel ozelikleri yetersizdir, ya taktik bilgisi gelistirilmeyecek kadar kotudur vs. yani o adam direkt a+ olacak yetenekse zaten gider parasını verir alır. bazen gözden kaçar der ki, şimdi çok da lazım değil biraz bakayım gözleyeyim çünkü sorun değil, yarın gider 20k basar senden hazır pişmiş alır, sende kalkar dersin. nelson'a çok ayıp oluyor, trip atıyor, avrupa'da oynamak istiyor diye. zaten scouting yapıp hangi oyuncumuz bu zamana kadar sattı da bir şeyler yaptık? marcao var elimizde bir tane oda sakatlıkdan belini dogrultamadı, birde alex telles var onunda brezilya pasaportu. elimizdeki en iyi futbolcu kerem, genç türk, scouting ürünü ama fundamental olarak ne kadar kırılgan. sacha boey, onun için ölüyoruz ama iki sezon boyunca 2 asisti yok. nelson defansı iyi ama avrupa maçlarında gördük ki ayağı kötü, avrupa standartlarına göre çok yavaş. dersin ki kardeşim, benim vaktim var. 96-2000 gibi. ben bu takımı 4 sene sonra en az cl'de çeyrek yapacağım, ama bu sefer de hangimiz bekleyeceğiz bu kadar? 3 ay mağlubiyetler gelince takım sallanınca kelle istemeye başlarız. sekil 1a temmuzdan bu zamana 2 ay gecti okan buruk'un yerine teknik direktor baslıkları dolmaya basladı.

    bazı arkadaşlar pek bilmiyor ama 96-2000 zamanını maç maç ligi canlı canlı izledim ben. yaşım yetiyordu. kahvehanelere çok gittim, teleon, cine5, ağır nikotin kokan ortamlarda. inanın arkadaşlar, 96-2000 döneminde galatasaray o kadar da efsane top oynamıyordu. evet, iyiydik, uefa'yı aldık ama ancak takım 99 yılında efsane denilecek performansına ulaştı. ben sampiyonlar ligi macları sonrası aglaya aglaya okula gittigim zamanları cok bilirim. cok billur gecildi rosseburg, parma, sparta prag maclarından sonra benimle sınıfta.bir diğer konu 2000 kadrosunun 1996dan beri birlikte oynadıgı yanılgısı. kalede volkan kilimciler, filipescular, adrian knuplar, burunolar, marciolar falan filan. okan-emre-suat üçlüsü zaten yanlış hatırlamıyorsam ilk kez 98 sonunda birlikte oynamaya başladı. genelde emre yerine tugay oynardı.

    futbol arşivi, futbolkolik gibi kanallar var, açın bir izleyin o seneki oynadığımız lig maçlarını, takım nasıl futbol oynuyor görün. en son 3-5'lik ali sami yen trabzon maçını koydular. o maç bugün olsa size yemin ediyorum, okan buruk başlığının yanında (350) yazardı. okan buruk istifa başlığının sol frame'e sabitlenmesi istenirdi falan. ama o takımın o kadar çok badirelerden sonra arkasında duran yönetim ile bugünlere geldi. ama bunda o zamanki dönem şartları da etkili. twitter yok, sözlük yok, fotomaç var, fanatik var hıncal var ki onu kim takar.

    neyse, sözün özü şu arkadaşlar: başarılı olmak istiyorsak yapacağımız modern dünyada tek seçenek var: kaliteli futbolcuları alıp onları bir sistem etrafında birleştirmek. okan buruk zaten kendini kanıtladı, kendisi pragmatik bir adam. geçen sene 14 maç üst üste kazandı. benim hatırladığım son 23 yılın (2000 galatasaray'ı haricinde) en dominant futbolunu oynattı geçen sene. bu senede o konuda kendisine inancım tam, sadece biraz zaman gerekiyor. kendisi avrupa mind setine sahip ve gayet bazı seylerin farkında. velev ki bu sene şampiyon olmasa da sorun yok, seneye yine cl'ye gitsin, 2. olarak bu para sirkülasyonu sürsün. zaten bir süre sonra o başarılı zamanlar gelir mazideki gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın