resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7519
    29 ağustos 2023 galatasaray molde maçı sonrası istediği transferlerin gelmesiyle sistemini değiştirecek veya revize edecek olan hocamız. ben buna inanıyorum çünkü bu geceki maç artık net bir şekilde gösterdi ki eldeki orta sahalardan kimi oynatırsan oynat bu sistemle özellikle molde gibi iyi 3 5 2 takımlarına çözüm bulamıyorsun.

    yani bugün kerem demirbay değil de oliveira oynasaydı takım rakibi boğacak mıydı? hayır. hatta şöyle söyleyeyim, sergio olsaydı daha kötü bile olabilirdi. bizim takımın sorunu oyuncu kalitesi değil, hele ki bu maç özelinde hiç değil. takımın sorunu oyun sisteminin ve oyuncu rol ve görevlerinin eksik veya yanlış olması.

    rakibin 2 forvetle stoperlere, 2 orta sahayla 6 ve 8 numaramıza ve kanat beklerle de beklerimize baskı yapmasına bir türlü çözüm bulamayıp muslera'yla uzun vurduk mesela. hoca'nın bu baskıya çözümü uzun oynayıp kaos yaratmak ve dönen topları toplamak oldu. ancak bunu hazır bir takıma karşı hiç de hazır olmayan orta sahanla yapamazsın.

    bana kalırsa burada yapılması gereken geriden derine hat arası pas yapabilmek ve oyuncuları driplinglere yönlendirmek olmalıydı. kanat oyuncuları topla buluştuklarında beklerle yakınlaşıp bire bir adam eksiltirse baskıyı kırabilirsin. angelino ve abdülkerim mesela, kaç pozisyonda önlerinde alan olmasına rağmen bunu hiç denemediler. abdül bir kez denedi onu da ayağından açtı. kerem aktürkoğlu desen dripling veya bire bir oyunu 1 kez bile düşünmedi ve bu okan hocanın talimatı belli ki.

    okan hocanın oyuncu rolleri konusunda radikal değişiklik yapması gerek. aksi takdirde orta sahaya kim gelirse gelsin 3lü orta saha oynayan her takım orayı kapattığında bizi kilitler ve bugünkü gibi şanslı olmazsak içimizden geçerler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın