resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7416
    kendisinin başarısını icardi'ye endekslemek ancak rakip taraftarların meyve veren ağacı taşlaması olarak açıklanabilir. okan buruk herkesin kabul ettiği gibi buraya tırnakları ile kazıya kazıya geldi. üst segment bir hoca olup olmadığını da önümüzdeki avrupalı yıllar belirleyecek.

    hoca olmak kağıda taktik koyup onu ezberletmek değildir. yardımcısı, malzemecisi, kondisyoneri oyuncusu derken 50 kişilik bir ekibi yönetip, milyonlarca taraftarın başarı beklentisini tatmin etmektir. okan hoca çıkıp icardi'ye izinden erken dön dese, kafasını boşaltsın diye izin vermese, ki bunu yapabilirdi ve yapsaydı çokça alkış tutulacağına da eminim, bugün bu icardi'yi izlemiyor olacaktık. arkadaşının karısını elinden almış sorunlu oyuncunun nasıl uyumsuz olduğunu konuşacaktık. erden timur ve dursun özbek burada tefe koyulacaktı. o okan buruk bu oyuncuyu elmas gibi parlattı. olumlu özelliklerinden sahada yararlandı, formunu buldurdu. aynı adam şimdi sarhoş kafayla, dürüm göbeği ile bile leblebi gibi gol atıyor. hocalık budur. oyuncu kitlesine güven verip onlardan verim almaktır.

    okan buruk iyi bir hoca olduğunu zaten ispatlamış bir adam. ispatlamadığı tek şey büyük takım hocası olup olmadığı. yükselen beklentileri yönetme becerisi ve bu süreçten yıpranmadan çıkma başarısını gösterip gösteremeyeceği anlık olarak soru işaretleri. bunun peşin cevabını veren müneccim taraftarlara kariyerlerinde başarılar diliyorum, zira fal başına 100 lira para alabilirler cafelerde. bahsettiğim becerileri sağlamış sadece iki tane türk teknik direktör var. biri fatih hoca, diğeri de şenol hoca. bu iki teknik adam dışında sürdürülebilir bir başarı göstermiş türk teknik adam yok. misalen sergen'in hocalık becerileri olduğu net belli, sevilen ve camiasını da sürükleyebilen bir adam. ancak ikinci sezonunda olan bitenden bunalıp işi gücü savsaklayan bir yapısı var. bu bir karakter meselesi. okan buruk futbolculuk dönemlerinden hırsı ve devamlılığı ile bilinen bir adam. bu özellikleri zaten onu fatih ve şenol hoca mertebesine gelebilecek en büyük aday olarak ortaya koyuyor. üç farklı camiada kupa kaldırmış nadir hocalardan birisi. böyle bir hocaya icardi'nin ekmeğini yiyor diyebilmek benim gözümde meyve veren ağacı taşlama girişimidir. bu girişimi yapan camiaların da rengi belli. sarı kırmızı değil.

    özetle, okan buruk hocalık kabiliyeti yüksek, sürekli başarı emareleri gösteren, iletişim ve yönetim kabiliyetleri yüksek bir isim. yani hali hazırda saygın bir hoca. elit bir hoca olup olmadığını ise yalnızca zaman belirleyecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın