• 83
    --- alıntı ---

    galatasaray'ın her branşta şampiyonluklarla ve kupalarda fenerbahçe'ye fark atmış olduğu rekabettir. sadece şampiyonluk ve kupa farkıyla kalmamış, ikili maçlara da yansımıştır bu branş başarıları.

    voleybol
    galatasaray'ın fenerbahçe'yi (1969-1990 arası) tam "21 yil" sürekli yenmiş olması,
    bir daha kırılamayacak bir rekor olarak tarihe geçmiştir.

    galatasaray'ın fenerbahçe'yi (1944-1954 arası) tam "10 yil" sürekli yenmiş olması,
    bir daha kırılamayacak bir rekor olarak tarihe geçmiştir.
    tarihi fark:
    galatasaray 105-39 fenerbahçe

    şimdilerde düzelen fenerbahçe amatör branşları ne kadar sürekli kazansa da bu farklar kapanmayacaktır çünkü galatasaray'ın stadı bitmekte, ekonomik düzlüğe çıkılmaktadır.

    fenerbahçe büyüklüğü:

    çift şampiyon
    1955 yılında basketbol türkiye şampiyonası'nda galatasaray ile modaspor arasındaki birincilik mücadelesinde iş son maça kalır. fenerbahçe maçını kazanırsa galatasaray şampiyonluğunu ilan edecektir. oyunu 44-27 önde götüren galatasaray'a engel olmak için bitime 40 saniye kala bir fenerbahçeli yönetici takımı sahadan çeker. amaç maçın iptalini sağlayıp modaspor'u şampiyon yapmaktır. ancak basketbol federasyonu bu oyunu bozar. galatasaray'ı hükmen galip ilan eder ve her iki takımı da şampiyon olarak tescil eder. işte basketbol tarihimizdeki çifte şampiyonluk olayının esası budur.

    lefter'in taça attığı penaltı:

    galatasaray'ın şampiyon olmaması için beşiktaş-fenerbahçe maçında penaltı bilerek dışarı atılmıştır.

    sadece futbol değil, galatasaray her branşta son yıllarda genelde kaybediyor olmasına rağmen hala açık farkla üstündür gerek kupa gerek derbi galibiyeti olarak. ezberci ve ''her yerde yeniyoz hohaha'' tiplilere duyurulur. herkes tarihini bilsin.

    --- alıntı ---

    uludağ sözlükteki aztec isimli arkadaşa teşekkürler. uludağ sözlükteki fenerbahçe vs galatasaray başlığından alıntıdır.

    eğer hala var ise galatasaray, fenerbahçe şampiyon olmasın diye herşeyi yapsın diyen daha da birşey demiyorum. biz galatasaray'ız. (bkz: 9 mayıs 2004 trabzonspor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın