resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7399
    açıkçası süper lig’de teknik direktörün çok bir faydası olduğunu düşünmüyorum. daha çok kadro kalitesine bakıyor iş. teknik direktör çok sıkıntılı bir adam değilse, takımı oyuncuları idare etmekte zorlanıyorsa problem çıkıyor. yoksa kalesinde muslera, orta sahasında torreira, forvetinde icardi olan takımın ligde teknik direktörsüz bile maç kazanma olasılığı var.

    asıl teknik direktör farkı, dokunuşu avrupa maçlarında ortaya çıkıyor. özellikle de şampiyonlar ligi’nde. en dandik takımın bile bir organizasyonu, taktik disiplini var çünkü. toplam değerleri 50 milyon euro bile etmeyen 3 takıma karşı oynadığımız deplasman maçlarında 50 tane pozisyon verdik mesela. bu takımlar yetenek kısıtlı olduğu için kalemizde az gol gördü.

    gruplara kaldığımızı düşünelim. görece en zayıf yakınlardan birisi olan union berlin ile gruplarda eşleştik. almanya’da aynı oyunu oynarsak bize neler yapacaklarını az buçuk tahmin edebiliyorsunuzdur.

    avrupa’da isme bakmıyorlar, takımında kim oynuyor emin ol önemli değil. organizasyonun ne kadar güçlü, taktik disiplinin, savunman, set hücumun, kontra atağın… burası kurtlar sofrası ve sen bir kuzu olamazsın. takımı kuzu veya kurt yapacak olan da forma giyenler değil, kulübedeki adamdır.

    o yüzden okan hoca’nın asıl testi bu sezon başlıyor. allah yardımcısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın