resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7394
    "asla 3'lü oynatmaz" klişesini yıkarak, son dakikaları daha az baskı yiyerek geçirmemizi sağladı.

    aslında bu ne zamandır aklımda var. 2 bek oyuncunuz angelino ve boey ise ilk akla gelen 3'lü oynamanızdır. kaan ayhan gibi 3'lü savunma için çok daha makul bir stoperle yerli kuralında da eliniz güçleniyor.

    en önemlisi torreira yoksa, 2 merkez orta saha ile oynama rahatlığı da veriyor. mesela kerem demirbay leverkusen'de bu formasyonda oynuyordu.

    yine bir diğer avantaj merkezleşebilen kanatlara uygun bir sistem ki hem kerem hem ziyech hem tete gayet bu sistemin oyuncuları.

    ama zaha asla bu sisteme uymaz onu da söylemek lazım.

    yine de torreira yoksa alternatifi de alınmamışsa, bir esneklik olarak değerlendirilebildiğini görmek güzel oldu. size hazırlanan rakipler, hiç bir şartta 3'lü oynama ihtimalimiz olmadığına göre hazırlık yapıyor.

    okan hocamın da elbet eksiklikleri var, mesela takım içi antrenman, kamp süresi, hiyerarşi gibi konulara çok takıldığını düşünüyorum. ama çok çok iyi bir özelliği var ki hata gördüğünde asla ısrar etmiyor ve her kötü oynadığımız maç, ilerde iyi oynadığımız maçlar için bir başlangıç oluyor.

    bu maçtan da hem futbolcular hem kendisi gayet güzel bir ders çıkardılar. şampiyonlar liginin kapısını aralamışken ve rakibi bir kez gerçekten test etmişken çok daha ciddi ve motive hazırlanacaklardır.

    bu maçtan çıkardığı, çıkaracağı dersler baş altı avrupa takımlarıyla çıkmamız muhtemel maçların arifesinde çok kıymetli
App Store'dan indirin Google Play'den alın