resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7358
    (bkz: 23 ağustos 2023 molde galatasaray maçı)

    kimseye kendisini ispat etmeye ihtiyacı yoktur.
    kendisini övdüğüm onlarca entryim mevcut.

    fakat bu maç özelinde eleştireceğim. neden mi?
    berkan tercihi ilk 11 tercihine bir şey demiyorum çünkü doğru 11 ile maça başladı. ikinci yarı 1-2 önde başlarken kesinlikle mertens’i çıkarmalıydı. zaten kötü bir ilk yarı oynadı. ikinci yarı rakip bastıracak bu belli ama hiçbir değişiklik yapmadı. sonra golü yedikten sonra değişiklik yaptı ama o da yanlış bir değişiklikti. mertens çıktı demirbay girdi. aynı oyuncunun laciverti. halbuki bize ne lazım. orta sahaya güç katabilecek ve ileri hatta hem hüç hem de hız katabilecek oyuncu lazımdı. yani ama o bunu tercih etmedi helva gibi orta saha ile maça devam etti ve sonuç olarak rakip de üzerimize gelmeye devam etti. sonra yaptığı hatayı anladı ve kaan ayhan ve mitsö’yü oyuna aldı. bu hamleden sonra orta sahanın ve dolayısıyla oyunun kontrolü elimize geçince 3. golü de bulduk. burada tete’nin de oyuna kattığı hareketlilik çok önemliydi.

    kısacası doğru 11 ile başlayıp yanlış değişikliklerle devam edip sonra tekrar doğru hamleleri yaparak 3 puan aldık. bu süre zarfında adamlar 3-4 tane net gol pozisyonu kaçırdı ve turun elimzden gitmesi ya da mucizeye kalması içten bile değildi. ben allah yardım etti diyorum bu maç için.

    bu işi tabii ki okan hocadan iyi bilmiyorum. ama doğru genelde tektir. ve doğruyu yaptığında bir şekilde sonucu alıyorsun.

    bak sayın hocam sen 2 farklı takımla şampiyon olmuş bir anadolu takımı ile kupa kaldırmış ve galatasaray’a bileğinin hakkıyla gelmiş ve bileğinin hakkıyla da kalmaya devam eden bir hocasın. kenarda panik halinde olman yanlış kararlar verdiriyor sana. bugün şana yanımızdaydı kazandık.

    biraz daha sakin ol ve doğru bildiğin şeyi yap.
App Store'dan indirin Google Play'den alın