• 33616
    orta sahada torreira-oliveira-mertens, kanatlarda barış ve kerem beşlisi ile trabzonspor'a karşı oyun üstünlüğünü kabul ettiren ve skoru da bulan takımımız.

    kanatlarda barış ve kerem oynarken rakip yarı alana takım halinde yerleşip, sabırlı bir set oyunu oynamak biraz zor. bundan sebep tabela bir türlü 2-0, 3-0 olmadı. maçın içerisindeki 5 değişiklikle beraber orta saha berkan-kaan-k.demirbay, kanatlar ise yunus ve bakambu oldu. kaan ve kerem ile merkezde çok daha sakin ve isabetli pas yaptık. bu oyuncuların tempoları düşük ama pozisyon bilgileri ve teknikleri üst düzey. sağda yunus da, kendisinden hiç beklemediğim şekilde, topun kıymetini bilerek oynadı. gerektiğinde topa basıp kısa pas yaptı, gerektiğinde hem içe hem dışa doğru trabzon savunmasını çalımlarla delmeye çalıştı. solda bakambu icardi'ye yakın oynarak, sürekli rakip savunmanın sağ tarafına saldırdı. maça başlayan orta üçlü ve kanat ikilisinin tamamen değişmesiyle beraber pozisyon sayımız çok arttı, tabela da 2-0 oldu. 3-0 da oldu aslında ama santimlerle kaçırdık farkı 3 yapmayı.

    demem o ki takımın orta sahaya yönelik transfer ihtiyacı bariz olmakla birlikte, oyun içinde çok rahat bütün orta sahayı ve kanatları hiçbir kalite kaybına uğramadan (hatta daha da güçlenerek) değiştirebilen bir takımız. maça torreira-oliveira-mertens ile başlayıp, maçı berkan-kaan-k. demirbay ile bitirebiliyoruz. bir kanatta barış'ın, diğer kanatta k. aktürkoğlu'nun başladığı maçı, bir kanatta yunus bir kanatta bakambu ile sonuçlandırabiliyoruz. bu kalitede 3 orta saha, 1 kanat, 1 kanat-forvet oyuna alabilmek, birkaç yıl önce aklımızın ucundan geçmezdi. evet, tempolu ve teknik bir orta saha avrupa'da başarı için şart ama ligde birbirini aratmayacak düzeyde iki farklı üçlü orta saha kombinasyonu var galatasaray'ın. transferin, daha doğrusu doğru transferin peşinden gitmekle birlikte, elimizdeki orta saha oyuncularının da kıymetini bilmek lazım. kaan ayhan ve kerem demirbay performanslarıyla iki gün önce "bizi orta alanda yok saymayın" dediler. onları da bu denklemde unutmamamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın