• 494
    gayet de gerçekleşmiş bir planlamadır. isteyen istediğini söylesin yazsın. içindeki irinini boşaltsın hiç sorun değil. yalan, yanlış, algı vs. hepsini kendinize saklayın. bu planlamanın öncesinde de gayet benzer işler yapıldığı oluyordu. finansal yaptırımlardan dolayı al-sat yapamadığımız için ozan kabak altyapıdan çıkarılıp maddi getiri oluşturulmuş, yerine de marcao alınmış o da yine getiri sağlamıştır. üstüne yunus akgün, emin bayram gibi isimler altyapıdan çıkarılmıştır. mesela taylan gibi adam 3 kuruşa alınmış daha önce hiç oynamadığı mevkide sezonun adamlarından olmuştur. onyekuru, gedson, halil vs. gibi potansiyelli adamlar kiralanırdı. mesela o dönemin her transfer sezonu sonunda 1 tane genç futbolcu ya tutarsa diye mutlaka alınırdı, yani mantalite açısından yazdım.

    bu planlamanın hemen öncesinde kerem aktürkoğlu takıma katılmıştı. devamında ise barış alper, sacha boey, nelsson, morutan, mohammed ( kiralıktı zaten ), cicaldau, berkan, bonservissiz pva, halil dervişoğlu takıma katıldı. gedson istendi alınmadı, süreci de herkes biliyor az çok. bu takım maalesef lig için yetersizdi, hatta fatih hocanın da en büyük hatası bu takım ile sezona başlamak idi, kendisi de yine tecrübeli isimlerle harmanlamak istiyordu ama yapılamadı. yine de avrupa’da fena işler çıkarmadık.

    gelinen bu noktada bugün yıldız yaşça büyük isimleri rahatça alıyorsak o günlerden gelen genç futbolcularımıza sırtımızı yasladığımızdandır. bugün o yapılanmadan ya da o mantaliteden sağlanabilecek kazanç, harcananın 3 katı olabilir. zaten amaç da buydu. ülkemizde dövizin gelmiş olduğu noktada sağlıklı bir yapılanmayı hedeflemek idi.

    sonuç olarak bu planlama temeli olmadan, maalesef 2 sezon şampiyonluk gelmemesi üzerine yapılmış olması, sabırsız bir kitle, yanlış bir yönetim vs. derken havada kalmıştır. ama ona rağmen ortada gerçekten bir emek olduğu aşikar. ha bugün yangın yapanlara bakmayın, onlar zaten ne yaparsan yap karşı olacaklardı. buradan yapılan yangının tek sebebi cicaldau’dur. ( gerçi altta yatan sebep terim düşmanlığı da neyse. ) yatar kalkar bir şey bulamazlar döner dolaşır aynı isim üzerinden polemik yapıp dururlar. sanki hayatta tutmayan tek transfer gibi. istedikleri kadar algılarını, düşmanlıklarını yazsınlar, söylesinler. ben de yanlışıyla, doğrusu ile bildiğimi gerekirse kafalarına vura vura öğreteceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın