resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7211
    başakşehir'de şampiyonluk yaşadıktan sonraki sezon takımdan kovulmuştu.
    verdiği bir röportajda ben o kovulmadan gerekli dersleri aldım ve aynı hatalara bir daha düşmeyeceğim demişti.
    futbolda fazla duygusal olmamak gerekiyor. her yıl şekil değiştiren bir yapı futbol.
    mesela hamza hamzaoğlu o kafadan bir türlü çıkamadı. ona başarı yaşatan oyuncuları evlat statüsüne aldı ve takımı geliştirmeyi, büyütmeyi asla düşünmedi.
    okan buruk bu dersi çok güzel almış.
    eğer orta sahamız da arzu ettiğimiz seviyeye getirilirse bence çok iyi bir takım olacağız.

    bir söz de şampiyonluk için söyleyelim. türkiye'de futbol dışı dinamikler ligin çok içinde. 2 büyük ve beşiktaş az puan kaybedecek kadrolar kurdular. dolayısıyla futbol dışı dinamiklerin ligin kaderine etkisi büyük olacak. galatasaray taraftarı akıllı olmalı. bu yapıyı oluşturan yönetim ve teknik heyeti korumalı. tff son açıklamasında önümüzdeki sezon 2 takımın şampiyonlar ligi'ne gideceğini söyledi. dolayısıyla hedefi avrupa olan bir takım için 2.'lik de arzu ettiğimiz mali devamlılığı sağlıyor. zira avrupa'da futbol dışı dinamikler pek de etkin değil. adil bir mücadele var. hatalar yapılıyor elbet ama bilinçli hatalar yapılmıyor.

    geçmişte galatasaray'a karşı olan kusurları nedeniyle gelmesine karşıydım okan buruk'un.
    bu gün olsa yine gelmesine karşı olurdum.
    ama bir defa getirdik takımın başına bu adamı. yani hatalarını affetti galatasaray. benim ilişkiler politikamda bu tarz affetmeler yoktur. ama affettiysem de arkamda bırakırım. teknik direktör olarak değerli bir teknik adam okan buruk. başarısızlıkta, zor zamanlarda arkasında durmak şart. ben erden timur ve okan buruk ile devamlılığı olan bir futbol idaresi oluşturabileceğimizi görüyorum. sezonluk başarısızlıklar yada belirlenen hedeflerin %100'üne ulaşamama durumları beni pek ilgilendirmiyor. hiç bir yol sizi hedefinize dümdüz götürmez. virajlar vardır. önemsememiz gereken nokta hedefe giden yolda mıyız, değil miyiz?

    o yüzden sonuna kadar arkasında duracağım bir isim okan buruk. zira hatalarından ders almayı bilen yetenekli bir teknik adam sonraki sezon gerekli çözümleri bulmuş olarak tekrar karşınıza çıkacaktır. hatalardan ders almak az bulunur bir analitik düşüncedir. kıymetini bilmek çarçur etmemek lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın