• 9438
    son 2 sene içerisinde yaşanan ani ve köklü değişiklikler sebebiyle ayarları iyice bozulmuş taraftar grubudur. geçen sene bu zamanlar tarihinin en kötü dönemini yaşayan bir galatasaray vardı. sezon 13. sırada tamamlanmıştı. taraftar burak elmas yönetimi ve ondan da önceki yönetimler yüzünden vasata alışma seviyesine gelmişti. taylan antalyalı, adem büyük, ömer bayram, aytaç kara ve bunlara benzer seviyedeki oyuncular çok kolay galatasaray forması giyebilir hale gelmişti. ayrıca sonradan hayrını görmeseler bile irfan can kahveci, mert hakan yandaş gibi futbolcuların transferleri konusunda fenerbahçe'den bir çok çalım yemiştik. üstüne üstlük kapımızda yatan gedson'u bile alamayıp beşiktaş'tan da bir transfer çalımı yemiş, hem de futbolcuyu rizespor forması ile izlemiştik.

    ama sonrasında birçok rekor kırarak gelen şampiyonluk, yapılan yıldız transferler ve rakiplere atılan transfer çalımları taraftarın ayarlarıyla bayağı bir oynadı.

    şimdi sözlükte ve diğer sosyal medya platformlarında gördüğüm üzere bir kısım taraftar orta sahaya 6 ay önce dünya kupası kazanmış rodrigo de paul ya da bayern'in yaklaşık 20 milyon euro'ya transfer ettiği ryan gravenberch'ten aşağısını kabul etmiyor.

    bir kısım taraftar ise piyasa değerleri toplamı 70 milyon euro'yu bulan bu iki oyuncunun ikisinin de alınmasını istiyor.

    bir kısım taraftar marco veratti'nin boyu çok kısa olduğu için torreira ile beraber oynamasının zor olduğunu ve alınmaması gerektiğini söylerken, diğer bir kısım taraftar da 1.68 boyundaki trabzon'un serbest bıraktığı manolis siopis'in alınmasını istiyor.

    kimi taraftar dünya futbol tarihinin en iyi 2-3 stoperinden birisi olan sergio ramos'u yaşından dolayı beğenmezken, kimisi de 20 yaşında ve hepi topu 60 tane profesyonel maçı olan emin bayram'ın oynaması gerektiğine inanıyor.

    bambaşka bir kısım taraftar ise halihazırda 14 yabancı sınırını çoktan aşmış olan takıma ramos ve genç bir stoper daha gelsin diyor.

    bazı taraftarların hazırladığı ilk 11'leri görüyorum 10 numara pozisyonunda yakın zamanda takımıyla 2026 yılına kadar yeni sözleşme imzaladığı söylenen paulo dybala var.

    gerçeklere bakacak olursak, şu an elimizde 18 yabancı oyuncu var. luyindama, yusuf, morutan, zaniolo, midtsjö ve hatta dubois ve oliveira'dan birisi daha ayrılsa ve rashica takıma katılsa zaten 1 tane daha yabancı alacak kadar kontenjanımız var. onu da 8 numara transferine ayırırsak başka yer kalmıyor. yani eğer rashica ve bir 8 numara alınırsa ekstra yabancı transferleri için dubois ve oliveira'nın ikisi de ve hatta belki nelsson'un da ayrılması gerekiyor. bu oyuncular ayrılmadan o fantastik kadrolara yazılan oyuncuların hiçbirisinin galatasaray forması giymesinin imkanı yok. o sebeple bence fantezi dünyalarından çıkıp olaylara biraz daha gerçekçi bakmak, olup olmayacak her futbolcu için yangın yapmamak ve işleri akışına bırakmak en sağlıklısı.

    edit: ne yazık ki rashica'nın bugün beşiktaş'a transfer olmasıyla entry'nin son kısmında belirttiklerim biraz boşa düşmüş oldu. madem rashica alınmadı umarım 2 tane kaliteli orta saha oyuncusu transfer edilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın