resim
Neymar da Silva Santos Júnior
Takım:Al-Hilal
Mevki:Sol Kanat
Yaş:32
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 771
    sıkıntı kendisinin veya bir çok futbolcunun arap ligine gitmesinde olmayan futbolcu.

    arkadaşlar bu adamlar futbolun prime döneminin isimleri. ve sahneden çekiliyorlar. ve ortada sirkülasyon yok. yani kan kaybı var ve yerleri dolmuyor. messi ve ronaldo da değil sadece. xaviler, iniestalar, zlatanlar, neymarlar. denkleri yok. 2014 dünya kupasının oyuncularına bakın bir de bugüne bakın. ciddi bir kalite farkı var. haaland insan üstü garip işler yapıyor, mbappe rekorlar kıracak muhtemelen; ama bana sorarsanız ne haaland ne de mbappe, ronaldo ve messi izleme zevkini vermiyorlar.

    mesela ronaldo'yu messi'yi neymar'ı sevip sevmemek değil futbolun kalitesizleşmeye başlaması. boşuna ifab ve fifa falan maçlar 60 dakikaya düşsün, kart cezaları değişsin, ofsayt değişsin, penaltı orta sahadan sürerek atılsın, z kuşağını çekemiyoruz falan derdine düşmedi. bakın bu sene fifa 24 yani yeni ismiyle ea fc ultimate team'de kadın oyuncularla erkek oyuncular aynı takımda oynayacak. bunda kadın futbolunun pr'ı yapılması ya da son dönemde ilginin artması kadar erkek futbolundaki bu çoraklaşmanın da etkisi var inancındayım.

    özetle arabistan'a gitmesini istemem. futbol sever olarak istemem. ama sanırım soğuk kış gecesi, sıcak yatağa ya da koltuğa star tv'de 21:45'de maçı izlemek için kurulduğumuz o güzel günlerden başlayan ve la liga'da messi - ronaldo çekişmesi hatta bbc vs msn çete savaşlarıyla devam eden prime futbol döneminin sonuna geldiğimizi kabullenmek gerek.

    gerçi derseniz ki ''yemişim neymar'ı da futbolu da o zamanlara kıyasla neyin tadı kaldı?''
    o kadar haklısınız ki...
App Store'dan indirin Google Play'den alın