resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 7086
    biraz eski gelenekleri bırakması gerektiğini düşündüğüm hocamız.

    teknik direktör eleştirmeyi sevmem; katkıları nispeten düşük bana göre. asıl oyun sahada oynanıyor sonuçta ve sahadaki adam gol atamıyorsa kazanamıyorsunuz, yapacak bir şey yok.

    ancak, bu maçın (bkz: 12 ağustos 2023 kayserispor galatasaray maçı) 11'i kazanan kadro bozulmaz felsefesiyle çıktıysa cidden kötü bir tercih * onu geçtim, sonrasındaki değişiklikler de ezbere. kerem aktürkoğlu bu maçta olmuyordu, olmadı da ama çok uzun süre sahada kaldı. bazen ısrar da etmemek lazım. resmen 10 kişi oynadık. * *

    barış alper yılmaz da hakeza öyle.

    yanlış 11 çıkarabilirsin de ilk 45 dakikada işler yolunda gitmiyorsa bir aksiyon göstermen lazım. bu aksiyon da ezbere işlerle olmaz.

    maçta kötü diyorlar, ki bir miktar ben de katılıyorum, ama sergio oliveira çok daha fazla tehlike oluşturdu rakip kalede. dries mertens de aynı şekilde, hücumdaki 4'lüden en iyisi oydu. hiçbir şey bilmesem bile iki tane atlet oyuncu maçta kötü oynuyor ama iki teknik oyuncu iyi oynuyor diye düşünüp en azından atletlerden birini çıkarıp yine teknik oyuncu alırdım örneğin. maç onu çağırıyor belli ki.

    biz ise ezbere değişikliklerle forvet yerine forvet ve bek yerine bek aldık. yararlı değişiklikler miydi, evet. asıl sorunu çözen değişiklikler miydi, hayır.

    yunus akgün ya da kafası bir miktar daha çalışan olimpiu vasile morutan bu maçta daha tehlikeli olurdu.

    geçmiş yıllara göre geniş bir kadromuz oldu, bazı bölgeler hariç. bundan iyi yararlanmak lazım bana göre. maç kimin maçıysa çıksın o oynasın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın