• 52
    genel türk insanın karakteristik özelliği olan duyguları uçlarda yaşayan taraftardır.

    kazanırsın: muhteşem takım, şampiyon takım, transferler harika, avrupa'da yolumuz açık vs.
    kazanmazsın: transferler berbat, takım berbat, takımdan bir yol olmaz. bazı oyunculara daha bir maç önce yaptığı tüm iyi şeylere rağmen takıntılı biçimde saldırma hali...

    günlük tepkiler, acelecilik, aşırı duygusal yaklaşım... maalesef hayattan, futboldan zevk almayı bilemeyen genel yurdum insanı gibi türk taraftarlar da.
    maç başlıyor her takım sürekli bir uğultu, sürekli bir ıslık... çok yorucu bir negatif enerji bu. emin olun sahada oynayan oyunculardan ziyade maçı izleyenleri daha çok yoran ve maçtan alacağı zevki tüketen bir davranış bu. yapmayın bunu ya hu, rakip takımlar sizin düşmanınız değil. sahaya çıkan genç insanlar sizin için top oynuyor. biraz eğlenin, verdiğiniz paranın karşılığını mutlu olarak almaya çalışın nedir yani bu kadar dertlendiğiniz, değer mi yani?
    evet hepimiz bir kulübü destekliyoruz, kendi kulübümüzün başarılı olmasını bekliyoruz fakat, bu demek değil ki aksi durumda ruh halimizi negatife ivmelendirelim.

    almanya ikinci ligine bakıyorsun, adamlar kazanmış kazanamamış umrunda değil. her maç stadları dolu. önemli olan orada olmak, eğlenmek, bir grubun parçası olarak kulüple bağ kurmak. futbol maçı veya bir spor müsabakası en nihayetinde bir etkinliktir.

    ezcümle, türk taraftarların biraz daha spordan keyif almayı önemsemesi ve bunun özünde hayatına renk katmak için sporun var olduğunu bilerek davranış geliştirmesi elbette kendisi için en faydalı olandır.
    benimkiler tespit ve temennidir. umarım her anlamda kalitesi artmış bir deneyimleme yaşar türk taraftarları da.
App Store'dan indirin Google Play'den alın