2009-10 Türkiye Süper Lig 30.Hafta Maçı
19:00 Manisa 19 Mayıs Stadı
1 - 2
  • 82
    --- alıntı ---

    son maçlarda olduğu gibi iştahsız bir galatasaray vardı sahada. takımda son zamanlarda ortaya çıkan bir tutukluk söz konusu. bu genelde büyük bir fizik ve kondisyon gücüyle oynayan takımlarda baharın gelmesiyle birlikte görülen cinsten bir yavaşlama. ama sebebi bu değil.
    teknik heyet bir türlü oturtamadı ne istediğini takıma. bol pas mı yapsın, uzun uzun ters top mu yapsın kafası karıştı oyuncuların. elano ve caner uzun ters toplar yapmaya çalışırken, forvet hattına gelince kısa kısa paslar deniyor takım, oyuncuların oyun karakterleri sebebiyle. aslında her ikisini de maç içinde denemek gerekli. ama türk futbolcusunun alışık olduğu bir stil değil bu. özellikle şişir hakan şükür’e, o vuramasa bile dönenleri toplar baskı yaparız gibi bir yöntemi yıllarca uygulamış bir takımın yeni sisteme adapte olması kolay değil. sahada oynayanları bırakın, tribünler bile alışkanlıklarını bırakmakta tereddüt ederken işin zorluğu daha net ortaya çıkıyor kanımca.

    ne zaman ki, pas yaptı galatasaray pozisyonlar buldu. elbette baros ve arda’nın ileride top tutma becerilerinin de etkisi var bunda. son 2 maçtır orta saha çok rahat oynuyor, pozisyona giriyor, pozisyon hazırlıyor. galatasaray’ın ilacının baros olduğu ortaya çıktı böylece.

    savunmada hakan balta’nın stoperde oynaması çok akıllıca bir tercih. şu anda takımda stopere en yakışan 2 adam, yerlerinde oynuyor. lucas neill ile hakan balta. gerçi benim fikrime katılmayan, emre güngör’ü stopere yakıştıranlar da çok, pozitif bilim değil ya bu, olur öyle, tercih meselesi.

    yarın fener beşiktaş maçı ve haftaya oynayacağımız bursa maçı bizim için çok önemli hale geldi. sanki takım da bunu farkında. sezon başında alıştığımız iştahlı futbolu oynamasa da galatasaray takımı işin ciddiyetinin farkında sanırım.

    arda turan’ın küskünlüğünün sürdüğü gördük bu maçta da. biraz empati yaparsak anlarız arda’yı. metin oktay gibi, ben profesyonel değilim diyen bir galatasaray kaptanına işlemediği bir suç için iftira içeren şarkılar söylerseniz hayal kırıklığı büyük olur, kolay değil. kısa zamanda sorunlar çözülecektir. arda sağlam galatasaraylı’dır.

    --- alıntı ---

    http://captano.blogspot.com/...galatasaray-1-2.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın