• 33362
    türkiye ‘de şampiyon olan takımların ertesi sene yaptığı hataya düşmek üzere olan takımdır. transfer sezonunun başlamasıyla çok başarılı transferler ve isimler üzerinde yoğunlaşmıştık. ancak sonra gelen zaha transferi, takımda oynaması kesin olan kerem ‘in mevkisine yapılan bence anlamsız bir transferdi. bu transferden sonra kerem ortada oynar, zaha sağda oynar gibi, futbolcunun başarılı olduğu mevkiyi değiştiren ve başarı oranı çok düşük yöntemler düşünüldü. kerem aktürkoğlu zahadan iyidir kötüdür tartışılır. neticede kerem bu takımda tutmuş bir isimdir. yabancı sınırı olmasa da bir çoğumuz kerem ‘i zaha ‘ya tercih eder. zira ben zaha ‘nın skor katkısının ve oyuna etkisinin keremden fazla olacağını düşünmüyorum.

    bunun üzerine konuşulan tete ismi ise tamamen fiyaskodur. ben açıkçası bu transferin yapılmayacağını düşünüyorum. tetenin transferi zaha, kerem, tete üçlüsünden birinini kesinlikle yedek kalacağı anlamına gelir. türk kontenjanı düşünüldüğünde bu oklar zaha ‘ya doğru dönecektir. aksi formasyonlar tamamen fantazi ürünüdür. formasyonun değişmesi veya kerem ‘in yedek kalması icardi ‘yi bile paralize edebilir. tabi zaniolu ‘num satıldığını, rachica ‘nın gelmediğini var sayıyorum. bunlar olmazsa zaten tam panayır olur.

    bu yıl okan buruk için de bence karar yılı. ilk yılında yıldızları yöneterek, harika bir puanla şampiyon oldu. hepimizin beklediğinden daha iyi bir sezon geçirdik. benzer durumlar bizim ya da rakiplerimizin bazı şampiyonluklarında da yaşandı. bakınız ki şampiyonluktan sonraki sezon, sadece alabildiği için transfer yapanlar, bakın bunu da alabildik diye formasyonun içinden geçenler, ertesi sene ağır hüsrana uğradılar. bir teknik direktörün bir yöntemi olur. bu yöntemdeki oyuncuların daha iyilerini, daha verimlilerini alarak oynunu büyütür. en fazla maça ve rakibe göre oyununu be formasyonunu değiştirir.

    beşiktaş sergen yalçın ‘la bir şampiyonluk aldı. rosier ile hücum geliştirdi. orta sahada ise ghezall ‘a öyle yada böyle harika bir koridor açtı. o da hem gol üretti, hem de aboubakar ve larin ‘i besledi. teknik detaylarına çok girmeden operasyon buydu. ertesi yıl ise pjanic, batshuai, ve alex teixeira isimleri geldi. formasyon değişti, taktik değişti, ghezzal paralize oldu, takım çöktü. keza bizim seri ‘li, falcao ‘lu sezonumuzda da benzer şeyleri yaşamıştık.

    okan buruk ‘un böyle bir hoca olmadığını hayal etmek istiyorum. umarım transferlerimizi çalım atmak, ya da alabiliyor olduğumuz için yapmayız. okan buruk geçen seneki taktiğini geliştirecek bir stratejiyi transfer politikamıza yansıtabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın