• 40
    2023-2024 sezonu için endişelerimin artmasına sebep olan politika. 2022-2023 sezonunda baştan takım kurduk. muslera-boey-nelsson-kerem haricinde 11'i komple değiştirdik. üstüne yedeklere de adam çektik. bu adamları belli bir sisteme alıştırasıya kadar 3 ay geçti. hatta bir dönem okan sorgulandı. şimdi karma takım kurmanın oyunsal zorluklarını gördüğümüz geçen yıla rağmen hala daha değişik bir politika izliyoruz. ancak geçen yıl olan zorunluluktu. takımın güncel kalitesi çok düşüktü. şimdi öyle mi? sol bek, ön libero, 10 numara, milot, icardi, 2 adet yedek forvet ve bana göre bir uzun stoper transferleri öncelikli olmalıydı. hem takımın omurgası bozulmadan devam edilecekti hem de nokta atışlar gerçekleşecekti. satışlara göre de düşünceler değişebilirdi.
    sol bek geldi, sol açık geldi, 8.5 numara geldi, icardi geldi, 2 yedek forvet geldi. ihtiyaç gözüken ön libero, 10 numara, milot ve stoper alınmadı. tarih 7 ağustos itibariyle zaniolo'nun gönderilip tete adlı bir oyuncunun alınacağı manşetlere düştü.
    şimdi belli bir planlama ile gittiğimizi düşünüyorum. erden beyler zaten bu işin çıtasını çok yukarı çekti.
    ancak takım olma anlamında eksiklerimizin olduğu kanaatindeyim. oyuncu profilimiz ile oynamak istediğimiz oyun tutmuyor. kaldı ki yerel ligin yabancı kontenjanı sıkıntısı var.
    şimdi hala daha milot, ön libero, 10 numara ve bir stoper eksiğimiz duruyor bana göre. bu oynadığımız oyun için belirlenmiş olanlar. ilerleyen günlerde okan hoca üçlü ya da beşli bir formasyon dener oturtur o zaman işin rengi değişir.
    eylül ayına kadar imkanımız var transfer için ancak önümüzde 50 milyon avroya yakın bir gelir kapısı sınavı var. şampiyonlar ligi bizim için en büyük hedef. belki turlar geçildikten sonra daha başka bir planlama ile beklediğimiz pozisyonlara ve o pozisyonların gerektirdiği oyuna uygun adamlar gelecektir. ancak şuan ki görsel biraz kaygıya sebep oluyor. para pul işlerini geçtim sadece takımdaki oyuncuların oyun profillerine göre bir hayal çizdim. bugün bu şekilde transfer sezonu kapansa ligde bile zorlanacak bir oyuncu grubumuz var bana göre. önde baskılı ve tempolu oynamak için mevcut ileri dörtlünün arkasına ve hücumcu beklerin yanına net 2 sağlam defansif orta saha atmak şart. hadi biri torreira peki ya ikincisi?
    muslera
    boey nelsson abdül angelinho
    torreira büyük kerem
    zaniolo küçük kerem zaha
    icardi
    iki hücumcu bek, tek defansif libero ve savunma yetisi düşük ileri uç elemanları ile çok geçiş yeriz. forveti yetenekli olan her takım bize gol atar. aynı şekilde sağlam set oyunu üretebilen takımlar da düşük pres gücü karşısında çok rahat gole ulaşır. eylül gelmeden oyunumuzun bir nebze şekilleneceğini düşünüyorum. belki ben kuruntu yapıyorumdur, belki bu takım sağlam bir defansif oyunda izletebilir bize.
App Store'dan indirin Google Play'den alın