• 33358
    uzun bir süredir “bu takım ne oynar?”, “kim kimle oynamaz?” “maç planımız ne olur?” tarzı soruları düşünmüyordum yapıyorlarsa bir bildikleri vardır dediğim için. artık tete’nin de transferiyle bir şeyler netleşmeye başladı.

    anladığım kadarıyla hoca geçtiğimiz sezon guardiola’nın yaptıklarının bir replikasını oluşturmak istiyor. elimizde stones tipi bir stoper olmadığı için (nelsson’lu bir denklem düşünülerek edilmiş bir laftır) sağ içten top çıkarma işini torreira yapacak. ters kanatta ise abdülkerim’i oyuna dahil etmeyi düşünüyoruz topla çıkarken. boey ve nelsson nispeten emniyet sübabı görevi görecekken angelino oyunu soldan genişleyip çizgiye basacak.

    3-2-4-1 tarzı bir şey göreceğiz muhtemelen top ayağımızdayken.

    boey, nelsson, apokerim; torreira, 8 numara(paredes?); tete, kerem, zaha, angelino; icardi şekli. sağda tete’yle solda angelino’yla oyunu genişletip soldan atılacak toplara, sağdan yapılacak dribblinglere imkan sağlayacağız gibi. orta saha ve forvet arasında zaha ve kerem’in dar alan kabiliyetlerinden faydalanılmak istenmiş gibi. zaha sola sarkar ancak kerem’in böyle bir adeti çok yok yeri geldiğinde sağ kanatta da aksiyonlara giriyor dolayısıyla tete’nin partneri kerem olacaktır.

    kağıt üstünde en az torreira kadar soru işaretsiz bir 8 numarayla mümkün görülüyor. rashica hala ve hala çok elzem bence. zorluk seviyesi yüksek bir deplasman veyahut avrupa’da herhangi bir maçta tete’nin yerine rashica’yla başlayıp orada bir direnç gösterilebilir. 60-65’ten sonra oyuna bir tete atmak o tip maçlarda çok fayda sağlayabilir.

    walker-boey, torreira-stones, apokerim- ake, tete-mahrez, rashica-silva, rodri-paredes(?) tarzı rop benzerlikleri kurdum naçizane.

    yine ve yine 8 numaraya kalıyor biraz iş. mevcut adaylar arasından en içime sineni paredes açıkçası. de paul biraz hayal geliyor ancak o da cuk oturacak bir profil. de marke bir tete’ye attığı uzun toplar bile birçok şeyi çözer ancak zor işte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın