• 22
    bizim yazarlara ve taraftara kalsa inter'deki sakat dönemindeki ronaldo fenomeno ile kasımpaşa dönemindeki çılgın atan diagne'yi karşılaştırıp "diagne tabi abi manyak mısın ronaldo sakatlıktan oynamıyor ki" denilirmiş. *

    bahsettiğiniz oyunculardan birisi italya milli takımı oyuncusu, bakın havuzunda falan değil doğrudan doğruya oyuncusu. bu versus'u şöyle düşünün, rashica italyan olsa milli takımda olur muydu? ya da zaniolo kosovalı olsa nasıl olurdu?

    ali y. koç'un "farklı yoğurt yiyiş" tabirinden yola çıkayım, ikisi aynı oyuncu değil ki siz ikisine vs yapasınız. bu neye benziyor biliyor musunuz, haaland ile firminoyu karşılaştırmaya. olmaz abi, yapamazsın. firmino daha efektiftir, takımı oynatmaya yönelik daha doğru bir oyuncudur ve skor katkısı daha düşüktür ama haaland skora yönelik bir oyuncudur. yani birisi elma iken öbürü armuttur. temelde aynı evet mesela ikisi de meyve ama aynı şey diyebilir misiniz ki karşılaştırma yapasınız?

    rashica sevenleri anlıyorum evet boey hücumda olduğu zaman ciddi savunma yardımı var, evet takım için daha efektif, evet daha çok çabalıyor. ama rashica bunları yapıyor diye de zaniolo'yu itin güneş görmeyen yerine sokup "hemen satılsın rashica alınsın" diyemezsin ya.

    varsayalım zaniolo bugün 25 milyon euro bonservisle satıldı ve inter'e gitti sene sonunda ınter cl aldı burada olacağı söyleyeyim size şimdiden: "ağbi bu adam satılır mıydı yiaaa biz satılmasın demiştik yiaa"cılar dolacak başlığına ve bunlar bugün nico'nun satılmasını savunan güruh olacak.

    evet belki zaniolo o tavanına hiç ulaşamayacak, belki bizim altyapıdaki onlarca ismini duyup da hiç bir şekilde olmayan futbolcular gibi olacak. bu da bir olasılık, aksini savunamam. ancak veriler ile doğrulayabilirim. inter, juventus gibi kulüplerin scouting departmanları bu çocuk için "alınsın" raporu veriyor, o kulüplerin teknik ekipleri ve yöneticileri transferini istiyor. demek ki bir şey görüyorlar. bizim taraftarın yerden yere vurduğu deri demek ki kıymetli bir şey olmalı değil mi? öte yandan rashica'yı biz istiyoruz, fenerbahçe de çalım demek için istiyor ihtiyaç duyduğu için değil. başka?

    rashica'da bütün dünyanın görmediğini görüp de zaniolo'da herkesin gördüğünü inkar etmek bana anlamsız geliyor.

    bu çok saçma bir versus arkadaşlar. böyle versus olmaz, olmamalı. "rashica'da gelsin" demek başka bir şey ama rashica'yı almak için zaniolo'yu göndermeye geliyorsa iş ben göndermemek taraftarıyım ki bunu da daha önce söyledim. bir fener maçında attığı iki golden dolayı değil, tamamen hazır olup aklını gerçekten futbola verdiğinde yapabilecekleri ile ben zaniolo'yu tutmamız gerektiğini düşünüyorum. ha derseniz ki "avrupa'da gözümüz yok, ligde başarı getirelim o yüzden zaniolo lüks ve gitsin" o zaman da size ali sami yen'i anlamaya çalışmayı öneririm.
App Store'dan indirin Google Play'den alın