• 637
    öncelikle yanlış anlaşılan bir şey var. ffp senin bonservis gelirinle bonservis giderin arasındaki farka bakmıyor. kulüp olarak bütün finansal hareketlerin sonucunda son üç senede belli bir miktarın üzerinde zarar ettiysen ffp'ye takılıyorsun. sanıyorum üç senelik periyotta toplam zararının en fazla 60 milyon euro olması lazım. biz daha önce ffp'ye takıldığımızda rahmetli mustafa cengiz uefa'yla 3 sene boyunca sattığımız kadar alacağımızı taahhüt eden bir anlaşma yaparak bizi cezadan kurtarmıştı. kulübümüzün sitesinde her senenin faaliyet raporu var (sadece 2022-2023 senesinin raporu henüz yüklenmemiş, ama onu da geçenlerde kap'a bildirdik zaten). o dönem gerçekten zararlarımız çok daha kabul edilebilir durumdaymış. yani uefa'yla yapılan anlaşma gerçekten işe yaramış. ancak son iki senede bu anlaşma bittiği için korkunç zararlar etmişiz. eğer gerçekten birilerini satmazsak ffp'den dolayı ceza almamız çok olası. işte bu yüzden bu kadar büyük geri dönüşü olmayan harcamalar yapmayın diye bas bas bağırıyoruz (icardi hariç *). argüman olarak istediğiniz kadar sponsorluk, stadyum, yayın geliri vs sayın bunlar dövize çevirdiğinde bizim gibi gideri olan bir kulüp için çerez parası gibi kalıyor. oysa giderlerinin bir çoğu dövizle.

    muhtemelen bu yaz gönülsüz de olsak 1-2 futbolcu satıp ffp'den yırtarız, ancak bu model daha ne kadar sürdürelebilir bilmiyorum. şu anda elimizde sattığımızda iyi para edebilecek 4-5 oyuncu var. bunlardan 2 tanesini satsan geriye 2-3 oyuncu kalıyor. bu sene harcamalarımız çok daha büyük boyutlarda olacak. gelecek sene sonunda 2021'den itibaren olan zararlar hesaplanacak ve o seneden itibaren her sene çok ciddi zararlar elde etmiş olacağız. dolayısıyla elimizdeki o 2-3 tane para edecek oyuncuyu satmak zorunda kalacağız ve satışlarda elimiz zayıf olacağı için ederinden ucuza bırakmak zorunda kalacağız.

    buraya da yukarıda bahsettiğim faaliyet raporlarına ulaşılabilecek linkler bırakıyorum.
    http://sportif.galatasaray.org/...liyet-raporlari.aspx
    https://www.kap.org.tr/tr/BildirimPdf/1175677

    not: fatih hoca her ne kadar son dönemini hiç beğenmesem de bu işin böyle yürümeyeceğini çözmüştü ve harcamaları olabildiğince gelecekte para kazanabileceğimiz oyunculara yapmaya çalışmıştı. maaşları da gerçekten ideal seviyelere indirmişti. eğer o takımı baştan yaratmak yerine tecrübe ve kalite eksikliğini kapatacak şekilde birkaç tane transfer yaparak geliştirmeyi hedefleseydik şu anda finansal olarak çok daha rahat bir konumda olacaktık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın