resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6867
    geçen yıl bu vakitler futbol kamuoyu iç sahada ve kolay maçlarda sergio- torreira ikilisinin oynayacağını, derbi ve sert maçlarda ise bu ikiliye berkan veya midtjo'nun ekleneceğini söylüyorlardı. berkan ve midtsjö sakatlık ve ceza durumlarında süre aldılar ama hoca ne derbilerde ne zor deplasmanlarda hiçbir zaman orta sahayı üçlemedi.

    bu yıl da herkes torreira'nin yanına sert bir orta saha bekliyor ama okan hoca 8 numarayı kerem demirbay-sergio ikilisiyle doldurup yine futbol kamuoyunun düşündüklerini çöpe atacak gibi.

    (bkz: #3007822) üç yıl önce başakşehir ile manchester united'i yenerken bunları yazmıştım. o maç orta sahayı 6 numarasız ofansif kökenli 3 oyuncudan (berkay-irfan-aleksic) kurmuştu hoca.

    kısacası hoca'nin futbol anlayışında bir ön liberonun nesi var iki onliberonun sesi var, beki stoperden kırma yapayım daha sağlam savunur, iki beki önlü arkalı oynatayim kanadı tutsun gibi türk futbolunun klişeleri yok. takım savunmasını tamamen doğru pozisyon alma ve topu en kısa sürede kazanma üzerine inşaa ediyor. yoksa forveti icardi, forvet arkası 36'lik mertens, 8 numarası sergio, bekleri sürekli bindiren bir takım ligin en az gol yiyen en az pozisyon veren takımı nasıl olabilirdi ki?
App Store'dan indirin Google Play'den alın