• 33310
    sahaya 13-14 kişi falan çıkmanın bir yolu yok mudur ya?

    rahmetli özkan uğur'un "ne yaptım ne ettimse olduramadım" şarkısı gibi 11 kurmaya çalışıyoruz?

    muslera - boey - nelsson - abdülkerim - angelino - fred - kerem d. - torreira - zaniolo - rashica - kerem - icardi

    yok, üstteki 12 kişi oldu.

    muslera - boey - nelsson - abdülkerim - angelino - fred - kerem d. - sergio - torreira - rashica - mertens - kerem - icardi

    yuh, bu da 13 oldu. hem de zaniolo'yu yazmadan. olmaz.

    muslera - boey - nelsson - abdülkerim - angelino - kazımcan - fred - kerem d.- sergio - torreira - rashica - mertens - zaniolo - kerem - icardi

    aga 25 kişi falan çıkamıyor muyuz ya sahaya, kimi bıraksam olmuyor lan.

    işin şakası bir yana, kadro kalitesi olarak gerçekten o kadar üst düzeyiz ve konuşulan da isimler halen o kadar üst düzey ki kimi kenarda bıraksan ötekine üzülürsün. nazar değmesin şahane bir kemik kadromuz oluşuyor.

    ancak bir kadro oluştururken (11 elbette kadrodan kastım) her zaman düşündüğüm belli başlı faktörler vardır:

    1 - kadronun dinamizmi
    burada problem yok. kanatları zaha - kerem, orta sahası fred - lucas ve bekleri angelino ve boey olan bir kadrodan bahsediyoruz. ki sadece dinamizm dediğimizde 6 ismi yerleştirdik bile.

    2 - kadronun efektifliği
    burada da bir problem yok. dünyanın halen futbol oynayan en iyi ceza sahası golcülerinden birisi mauro icardi az evvel istanbul'a iniş yaptı ve kalede de fernando muslera gibi yılların efsanesi bir kaleci var. etti 8. e bunların yanına mükemmel uyumu da geçen sezon yakalayan abdülkerim ile nelsson'u da düşündüğümüzde kadromuz aynı zamanda efektif de.

    etti 10. 1 kişi kaldı ve en kritik madde kaldı:

    3 - oynanacak taktik ve sistem
    ve işte burada kadrodaki 11. oyuncuyu nereye koyacağımızı, sahada nasıl dizileceğimizi, atak planını, savunmasını her şeyi düşünmemiz gerekiyor.

    şimdi takım geçtiğimiz sene 4-2-3-1 oynadı. 2 merkez orta saha önünde 1 10 numara bağlantı oyuncusu kullandık ve devam ettik. ancak bu sezon için bir 10 numara almadık ve aksine 2 tane merkez orta saha oyuncusu olan kerem demirbay ve fred transferlerini konuşuyoruz sürekli. ikisi birden gelirse biz 4-2-3-1 değil 4-3-3 oynamak zorunda kalırız.

    o koyacağımız +1 oyuncunun kim olacağı her şeyi belirleyen unsur olacak şu andaki durumda. elbette bir plan vardır ve bu plana göre iş yapılıyordur ancak bizim kafamızda oyunun oturması bu +1 oyuncuya bağlı.

    10 oyuncumuz belli.
    fernando muslera
    sasha boey
    victor nelsson
    abdülkerim bardakçı
    angelino
    fred (kerem demirbay)
    lucas torreira
    wilfried zaha
    kerem aktürkoğlu
    mauro icardi

    +1 kim? +1 nerede? +1 hangi görevde olacak?

    bana kalırsa en başından beri savunduğum şey şu: +1 kesinlikle ve kesinlikle nicolo zaniolo olmalı. olsa mı, başka birini mi düşünsek, satsak para mı kazansak vb. sorular falan değil, bugün bu kadro benim elimde olsa +1 doğrudan zaniolo olur ve 10 numarada serbest oynar. sağa geçsin, sola geçsin, merkezden 2. forvet gibi oynasın. ne isterse. taktik de 4-2-3-1 devam etmeli ve takım yüksek pres + yüksek hücum gücü ile %65'ler oranında topla oynayıp en az 20 şut çekmeli. başarılabilir mi, pek tabii ki.

    ancak burada da başka bir sıkıntı devreye giriyor, ola ki kerem demirbay değil fred oldu tercihimiz (ki benim böyle olurdu), sahada 2 türk oyuncu var. 8+3'de eksiğiz. ve sadece 8+3 tamamlamak için de fred yerine kerem demirbay, olur olmasına da ağızda kekremsi bir tat da bırakmaz diyemem.

    buna çözüm ne peki? rotasyon. ama adam akıllı rotasyon. bir maç nelsson yerine kaan kullanılır, bir maç angelino yerine kazımcan, bir maç fred yerine berkan, bir maç zaha yerine barış gibi. yani birbirlerini bire bir olmasa bile bire en kötü 0.7 ikame edebilecek bir türk oyuncu grubumuz var elimizde. yani sırf türkle oynayacağız diye ligi de boşlamadan, birer oyuncu ile yapılacak bir rotasyon. olası sakatlık - ceza durumları (umarım olabildiğince kaçındığımız bir sezon olur elbette) bunu zaten belirleyecektir.

    benim kurgum bu. ve bir çok arkadaş çok üzülecek çok kırılacak hatta bunu yazdığım için ancak şu kadroda gelmesini beklediğimiz transferlerden benim yapmayacağım isim de milot rashica olurdu. evet ben de çok sevdim rashica'yı ve takıma katkısı yadsınamaz kabul ama burada bazı etmenler var: transferine ödenecek bonservis + maaş - bölgesindeki oyuncular - rotasyon durumu ve son olarak yabancı sınırı. zaha gelmemiş olsaydı rashica'nın halen gelmemiş olmasına emin olun ben de sizinle birlikte ağıtlar yakar durumda olurdum ve icardi gibi yolunu gözlerdim. ancak maalesef ki milot şu andaki takımda kadroya girerse biz milot'a verdiğimiz zamanı zaha + barış'tan kısmış olacağız. zaha'nın uyum sürecine de, barış'ın gelişimine de engel olacaktır milot'un gelişi.

    diyorum ya, sahaya 13-14 kişi falan çıkmanın bir yolu yok mu ya bu lanet olası oyunda? fenerbahçe'ye soralım, onlar kuralları nasıl olsa eğip bükme konusunda, olmadı radar falan konularında uzmanlar. belki buna da bir çözümleri vardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın