resim
Milot Rashica
Takım:Beşiktaş
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:28
Boy:1.78
Uyruk:Kosova
  • 1591
    rashica'nın oyun içi etkisini istatistikler üzerinden açıklamak kendisine haksızlık olur. johan elmander üzerinden örnek verilecekse, 2012-2013 sezonundaki burak yılmaz müthiş istatistikler yakaladı, hatta tüm gol yükünü tek başına çekti ve şampiyonlar ligi gruplarından çıkardı.

    ancak, ben yine de 2011-2012 sezonundaki johan elmander'i burak yılmaz'a tercih ederdim. çünkü, 2011-2012'deki dominant oyunumuzun ana aktörü johan elmander'di. elmander, burak yılmaz kadar gol atamamıştı ama topun önde kalmasını sağlamış, alan açmış ve melo ile selçuk inan orta sahası ikilisi bir daha ulaşamayacakları istatistikleri yakalamıştı. burak yılmaz ve umut bulut ile ise dominant 4-4-2'miz eski işlerliğini kaybetmişti. sonucunda da sneijder ve drogba ile bambaşka noktalara gitti olay ve 2011-2012'deki oyundan tamamen koptuk.

    şahsen bu yüzden, 2023-2024 sezonu kadro planlamasında da zaniolo ve zaha'dan önce rashica'yı kadroya yazarım. zaniolo ve zaha tabii ki rashica'dan çok daha yetenekli oyuncular ama 2022-2023 sezonunda çok iyi işleyen bir oyunumuz vardı ve rashica bu sistemin önemli dişlilerinden biri oldu. yani, rashica gelirse sistemin aynı kalacak ama zaniolo ve zaha için bu sistemde fayda sağlayamazsan, 2012-2013 sezonu gibi yeni çözümler denemek zorunda kalacaksın. ayrıca, rashica'nın maliyeti de bu isimlerden daha düşük.

    kısacası, rashica ve icardi denenmiş ve maksimum fayda alınmış iki isim. o yüzden yenilerden önce bu isimleri kadroda tutmak mantıklı. yanına, zaha ve zaniolo gibi büyük hamleler yapıp, onları da organizasyona dahil edebilirsen zaten olay bambaşka bir yere gider ki, okan hoca inanıyorum bunu başaracak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın