resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6863
    25 temmuz 2023 zalgiris galatasaray maçından sonra sıcağı sıcağına yazmak istemedim. sakin sakin, tamamen objektif ve yapıcı olduğunu düşündüğüm birkaç eleştiri getirmek istiyorum kendisine.

    öncelikle genel olarak çok iyi bir 2022-23 sezonu geçirdi. şampiyon yaptı takımı. hakkını verelim, iyi de futbol oynattı çoğunlukla.
    okan hocanın bana göre en önemli iki artısı oyuncularla iyi bir ilişki kuruyor ve büyük takım gibi önde basan, risk alan bir takım oyununu iyi oturttu galatasaray'da.
    elinde de tr süper liginin en iyi kadrosu vardı ve şampiyon yaptı takımı.
    peki bu yeterli mi?

    şimdi gelelim hocanın gelişme kaydetmesi gereken taraftarına.
    biz burada en az 5-6 maç yazdık hoca oyuna geç müdahale ediyor diye. yani çok net belli, aksayan, ciddi hatalar yapan oyuncular varken, yedekten de sokabileceği iyi oyuncular varken hoca çok geç kalıyor. 60'a kadar hiç müdahale etmemeyi bir standart haline getirdi. bunlar genelde aleyhimize işledi. hani beklersin, çıkarmazsın oyuncu maçı olumlu olarak değiştirir, gol atar, asist yapar öyle hiçbir şey olmadı. çıkarmadığı adamlar daha net hatalar yapmaya devam etti. en önemli örneği ligin ikinci yarısındaki beşiktaş deplasmanında sergio çok kötü oynarken ısrarla oyunda tuttu, ikinci golü direkt onun bireysel hatasından yedik.

    tekrar gelelim 25.07.23 zalgiris galatasaray maçına... okan hocamız yine oyuna müdahale etmekte geç kaldı. baştan beri çok aksayan berkan'ı 60'a kadar tuttu. ve bence esas problem oyuncu değişikliklerinden öte, maçın yapısına uygun bir on birle çıkmamasıydı.

    rakibin ne oynayacağı çok belliydi. on bir kişi kapanıp olabildiğince alan daraltacaklardı ve ilerdeki hızlı siyahi forvetlerini kaçırıp pozisyon arayacaklardı. öyle de oldu. çok net belli bir planı rahat rahat uyguladılar, çok net iki-üç pozisyon da kaçırdılar. biz onların planına hiç hazırlıklı değilmişiz gibi 4 tane geçiş hücumcusuyla oynadık. ama adamlar o geçiş alanını geriye düştüklerinde bile vermemek için hep kapalı oynadı. barış alper, zaniolo, yunus, kerem bunlar set ofansta değil, geçiş oyununda etkili oyuncular. bunlara açık alan veirisen ciddi hücum silahı oluyorlar. ancak dördü birden tamamen otobüs çekmiş defansa karşı oynayınca arada ne kadar kalite farkı olsa da üretken olamıyorlar. okan hocanın bunu hesaplaması lazımdı

    öte yandan, eğer top sende kalacaksa berkan galatasaray'ın ilk on bir oyuncusu olamaz. berkan rakibi bozmak istediğin zaman oynar. topun %80 bizde kalacağı belliyken biz oyun kurulumuna, pas kalitesine katkısı olmayan berkan ile başladık.

    ez cümle okan buruk 25.07.2023 zalgiris maçının ön hazırlığında hatalar yapmıştır ve takımlar arasında ciddi kalite farkı olmasına rağmen biz bunu olumlu olarak kullanamadık.

    ilk maçta beklenen sonucu alamasak da, 2 ağustosta içeride işi bitiriz. bu konuda okan hocamıza güveniyorum. ancak şu da bir gerçek ki şampiyonlar ligi bambaşka bir seviye. taktiğin, kondüsyonun, temponun çok öne çıktığı bir seviye. şampiyonlar ligi oyunu diye bir oyun var. bunu iyi uygulayınca çok iyi yerlere gelebiliyorsunuz. işte son sezon inter çok büyük sürpriz yaptı. inzaghi müthiş taktik üstünlük gösterdi. önce yenilme mottosu hiç yabana atılır bir geçer akçe değil şampiyonlar ligi'nde. dolayısıyla okan hocanın türkiye liginde ayrı, şampiyonlar ligi'nde ayrı bir taktik ve stratejik plan geliştirmelsi gerekiyor.

    elinde çok iyi bir kadro var. belkide 2000 takımıyla kıyaslanabilecek yetenek tavanına sahip oyuncuları var. bu işin altından kalkmak için çok daha proaktif olmalı. ve oyuncuları gerektiğinde küserler mi diye çekinmeden, doğru müdahaleleri yapabilmeli.

    hocamızın başarılı olmasını ve avrupa'da da bizi sevindirmesini gönülden istiyoruz.
    desteğimiz her daim kendisiyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın