resim
Dusan Tadic
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sol Kanat
Yaş:35
Boy:1.81
Uyruk:Sırbistan
  • 236
    özel bir kilit açıcı olduğu bilinen bir gerçek. ligde çok maçı çözmesi de zaten aslında transferinde satın alınan beklenti. ancak eğer final oynamıyorsanız futbolcunun bir maçta vereceğine değil sezon içinde vereceğine bakarım ben. takımların yapacağı maç sayısı çok. dolayısıyla sahip olunan silah sayısı da çok olmalı. şimdilik fenerbahçe ferdi ve tadic üzerinden oynuyor oyunu. symanzki aralarına eklenir mi onu da göreceğiz. ben tek izleme ile oyuncuyu anlayamadım. rakip de zaten çok zayıftı.* fakat bir iki hızlı geçiş sağlayan pası hoşuma gitmedi değil.

    2-3 sene öncesinin tadic'i ise tek başına fenerbahçe'yi ligin sonuna kadar şampiyonluk potasında tutacak bir isim. ancak tadic - ferdi önlü arkalı oynadığında büyük savunma zaafiyeti yaratacaktır. şu an her maç 90 dakikayı çıkarabilecek fizik kondisyona sahip mi bilmiyoruz. tabi tadic versatil bir adam. sezon içinde değişik roller alabilir ve defansif zaafiyetini kapamak için oyunun merkezine de çekilebilir. arkasında 2 orta saha ile bu tarz bir sorun yaşamayacaktır.

    aslında benzer sorun özellikle angelino kanadında galatasaray'da da var. yani o bölgede ne kerem ne de zaha defansif yeterliliğe sahip. bizim de sezon boyu yumuşak karnımız angelino bölgesi olacaktır. özetle angelino'nun ihtiyaç duyduğu adam aslında rashica. ben açıkçası kazımcan'ı beğeniyordum baya. temposu ve devamlılığı olan, rakibi yıldıracak seviyede sert, yakın savunan, atletik bir oyuncu. o bölgeye benzer profilde bir oyuncu baksak sanki daha iyi olurdu.

    neticede futbol defansı, orta sahası ve hücum hattıyla birlikte oynanan bir oyun. fenerbahçe'nin kadro kalitesi hala oldukça düşük. bizim ise orta saha bölgemiz torreira dışında aranan profilde değil. transfer sezonu daha yeni başlıyor diyebiliriz. bakalım kimler gelecek, kimler nasıl takımlar kuracak, kimler hangi taktik anlayışı sahaya yansıtacak.

    okan buruk da zor bir sınav verecek. galatasaray'ın hücum hattını yönetmek oldukça zor. bana göre artık barış alper yılmaz bile yedek olduğunu hissetmek istemeyecektir. tamam çok maç var ama futbolcu sahada olmak ister. bakalım bu işi kıvırabilecek mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın