• 19
    hepimizin rüyasında bir gün şampiyonlar ligi kupasını kaldırmak var elbette, ne var ki, şu anki mevcut şartlarda bunun imkansıza yakın olduğunu tartışmaya gerek yok sanırım. diğer yandan avrupa ligi'nde çeyrek-yarı final hedefi daha gerçekçi bir hedef gibi duruyor.. bu işin sportif boyutu.
    madalyonun bir de finansal tarafı var ki, ayak bastı parası, puan başına ödenen meblağlar, yayın hakları, sponsorluk gelirleri .......vs. derken şampiyonlar ligi'nin ekonomik anlamda kulüplerimizin ilacı olduğu da bir gerçek.
    hal böyleyken, ikisinin arasında bir optimizasyon yapmak icap ediyor sanki.
    bugünkü yapısıyla şampiyonlar ligi'nde en iyi kadrolarımızdan biri ile maksimum çeyrek final oynayabildik. bunun ötesini zaten görmemişiz, hatta bunu görmemiz dahi kolay değil. buna göre benim açımdan kulağa hoş geleni şampiyonlar ligine kalarak belli finasal faydaları edinmek, 9-10 gibi hatırı sayılır bir puan ile (burada amaç puandan gelecek meblağlara da sahip olmak) 3. olup avrupa ligi'nden yürümeye devema etmek gibi.
    ancak düşüncemin saçma tarafları da yok değil;
    - muhtemelen 9-10 puan ile istemesen de gruptan çıkarsın:)
    - o puanları toplayabilecek performans verdiysen iyi performans göstermişsin demektir, o zaman şampiyonlar ligi'nden devam etme beklentisine girersin ister istemez.

    ez cümle, parayı vaad eden şampiyonlar ligi, sportif başarı ise avrupa/konfererans ligi için daha uygun hedef gibi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın