• 5671
    kadrosunda mertens, zaniolo, oliveira, torreira, muhtemelen yakın zamanda eklenecek olan icardi, muslera, angelino gibi birçok yıldız futbolcu bulunduran takıma hala yıldız transferi kovalayan yönetim. türk futbolunda bu kadar popülist, savurgan transfer politikaları izleyip de uzun vadede başarılı olabilen bir yönetim yok. ünal aysal bile euro kurunun 2-3 bandında olduğu dönem hayvan gibi iyi oyuncular getirip günün sonunda görev süresini tamamlamadan bırakmak zorunda kalmıştı. geride bıraktığı borç yükünden dolayı takım yenilenememiş ve riva projesi hayata geçene kadar hiçbir derdi çözemeyen oyuncular transfer edebilmiştik. o zaman buralar yangın yeriydi. riva projesini hayata geçirdiğimiz sene takımı yenilemiştik ancak günün sonunda ffp cezası aldık ve yıllarca transferde elimizi bağlayan bir durum oldu bu. üstelik o sene bir başka dursun aydın özbek yönetimi çok kaliteli bir kadro kurmasına rağmen süperstarların peşinde koşarak kaybettiğimiz zaman yüzünden avrupa'da ön elemelerde östersunds faciasını yaşamıştık.

    şimdi yine bir dursun aydın özbek yönetimi. galatasaray'ın parası yine geleceği düşünmeden savurganca harcanıyor. süperstarların peşinde koşarken iki gün sonra zalgiris diye bir takımla şampiyonlar ligi ön eleme maçına çıkıyoruz. takımın forvetleri barış alper yılmaz ve halil dervişoğlu. zaha ve bakambu da maçtan bir gün önce takıma ne kadar uyum sağlarlarsa artık o kadar oynarlar işte. orta sahada ise durum daha vahim. torreira sakat, oliveira ise ortalarda görünmediği için berkan ve midstjö ile çıkıyoruz. ya koskoca iş adamları toplanmışsınız, yönettiğiniz şirketlerde yönetim kuruluna nasıl hesap veririz diye yapamayacağınız hareketleri galatasaray'ın başında yapıyorsunuz ve milyonlar sizi alkışlıyor. inanılır gibi değil ya. türkiye'nin özeti gerçekten.

    bir sözüm de galatasaray taraftarına. ya siz ne ara bu kadar yıldız bağımlısı oldunuz? fenerbahçe taraftarına dönüşmekten hiç mi sıkıntı duymuyorsunuz? resmen geleceğimiz yüzüncü defa aynı hatalar yapılarak riske atılıyor. sizin aklınızın yerine gelmesi için aynı hataların kaç defa yapılması gerekiyor daha?

    edit: sponsorluklar ve hayata geçirdikleri gayrimenkul projeleri çok kıymetli. ancak buralardan gelecek parayı geri dönüşü olmayan günlük yatırımlara harcamanın akla mantığa uygun bir tarafı yok. amaç da kimseyi töhmet altında bırakmak değil. bu şekilde uzun vadeli başarının gelmediği farklı takımlarla defalarca kanıtlandı ancak hala bu model çeşitli argümanlarla ısrarla savunuluyor. akıl alır gibi değil ya.

    not: muhasebeci taraftar değilim, galatasaray'ın geleceğini ve istikrarlı bir şekilde büyümesini düşünen taraftarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın