• 3
    aslan gibi, yürek sahibi, metin oktay ruhlu, galatasaraylı duruşuna sahip gibi bize mahsus tanımlamaların dışında aslında sadece mesleki sevgiye, hırsa sahip; profesyonel ve de tabii ki yetenek/kariyer olarak belli bir standardın üstünde şeklinde kolayca özetlenebilecek profildir.

    şu anki kadromuzda bu profile uyan yabancı futbolculara örnek olarak milan baros, lucas neill ve harry kewell verilebilir. keza shabani nonda da öyleydi ama fiziksel durumu hırsını perdeliyordu.

    yerli futbolculardan ise yeteneği biraz kısıtlı olsa da mustafa sarp, ara sıra durgun dönemler geçirse de hakan balta ve artık yaşının da etkisiyle emre aşık bu profile sahip diyebiliriz.

    kaptanımız arda turan ise maalesef böyle bir profile sahip değildir çünkü özel hayatını ve taraftarın da mallığını bir kenara koyalım, kendisinin tam bir profesyonel olduğunu söylemek güç. takıma olan aşkı yadsınamaz ama kontrol edilemeyen sevgi her zaman iyi sonuçlar veremeyebiliyor. bazen olaylara daha "asker" gibi yaklaşmak gerekiyor. ruh hali futboluna ileri derecede yansıyor ve yeteneklerinden hem takım, hem de taraftar olarak mahrum kalıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın