• 55
    uluslararası arenada sadece türkiye tarafından tanınmakta olan ülke. diğer ülkelerin nezdinde işgal toprağı olarak görülmekte ve ambargo uygulanmaktadır. dolayısıyla fifa nezdinde de geçerliliği yoktur. kktc futbol federasyonuna bağlı takımlar ile fifa’ya bağlı ülkeler arasındaki ilk hazırlık maçı 16 ocak 1988’de türkgücü ve gençlerbirliği arasında oynanmış, sonucunda ilhan cavcav 6 ay men, gençlerbirliği ise kınama cezası almış, türkiye futbol fedarasyonuna bağlı kulüp ve milli takımların tüm ulusal turnuvalardan meni talep edilmiş ancak 1 kereye mahsus olduğu için uyarı gelmiştir.

    temmuz 2007’de ise o sırada kktc’de kampta olan ingiliz ekibi luton town, çetinkaya ile hazırlık maçı yapmak istemiş, efa, fifa ve uefa’nın ciddi uyarıları ve yaptırım tehditleri sonucunda idman yapmakla yetinmiştir.

    yani yarın, bir gün gerçekleşmesi muhtemel olan türk dünyası turnuvasında, hazırlık maçı dahilinde bile boy göstermeye çalışması, katılan tüm kulüp ve fedarasyonların menine kadar ciddi yaptırımlara sonuç olabilecek siyasi bir krizdir. zaten türki cumhuriyetlerin böyle bir cesareti olacak olsa, kktc’yi devlet statüsünde tanırlardı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın