resim
Dusan Tadic
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sol Kanat
Yaş:35
Boy:1.81
Uyruk:Sırbistan
  • 187
    sırbistan milli takımında 2022 dünya kupasında izledim en son. o takım aynı anda mitrovic, vlahovic ve tadic'i kaldırmıyordu. izlemesi zevkli takım ama defansta net 7 kişi kalıyorlardı. hatta bana kalırsa tam bir klasik 9 mitrovic'le ve kanat oynamayı bilen ama özellikleri itibariyle saf bir 10 numara olan tadic'i de hiçbir takım aynı anda kaldıramazdı.

    fenerbahçe'ye gelirsek dzeko hücum presi sıfır olan bir oyuncu, tadic de aynı şekilde. fenerbahçe jesus'un bıraktığı takımı kalite olarak yükseltirken oyununu da onun mirasını yok sayacak şekilde hareket ederek yok ediyor. türkiye liginde hücum pres ön alan presi her zaman işler. sadece bunu düzgün yaparsanız jesus gibi 80 puan toplamanız işten bile değil. fenerbahçe bundan feragat ediyor bana kalırsa. tadic ve dzeko aynı anda olmaz mı? olur ama torreira gibi bir oyuncu olursa olur, olur ama rashica gibi dengeli ve kaliteli kanat oyuncunuz olursa olur. galatasaray bile 22-23 sezonunda oluşturduğu kaliteli kadronun altında boğulabilirdi. okan hoca başarılı oyuncu yönetimiyle ve yeni oyuncuları rollerine ikna etmesiyle bunun önüne geçti. kerem, icardi ve mertens dahil hepsi ezberinin dışına çıkmak zorunda kaldı. kerem daha merkezde oynamaya, icardi daha geride ve pasör oynamaya, mertens daha presçi oynamaya ikna edildi. tadic ve dzeko buna ikna edilebilir mi, bundan hiç emin değilim. ikna etmek de değil mesele; mesele dzeko ve tadic takım için kendinden feragat edebilecek fiziksel seviyede mi? hiç zannetmiyorum.

    tadic için kötü transfer. oyuncunun kötülüğünden değil fenerbahçe gibi kaosun içine düşecek bir oyuncu için işi hiç kolay değil. başarı ve uyum için teknik direktör becerisi, sağlam oyun planı ve sabır gerekiyor. fenerbahçe'de bunların hiçbiri yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın