resim
Dusan Tadic
Takım:Fenerbahçe
Mevki:Sol Kanat
Yaş:35
Boy:1.81
Uyruk:Sırbistan
  • 115
    ajax'tan rekabetçi bir kadro kurulamaması sebebiyle ayrılmak istediğini yönetime bildiren winner ruhlu futbolcu. erik ten hag gittikten toparlanamayan ajax'ın futbol aklı da zaten düşüşe geçmeye başlamıştı. vasat teknik direktörlere emanet ettiler geçtiğimiz yıl takımı ve haliyle ligde gerilerde kaldılar. bir süre daha da toparlanamayacaklar gibi görünüyor. kaptan, yani tadic, bu durumdan hoşnut olmadığı için oradan ayrıldı. 241 maçta 217 gol/asist katkısı vermişti ajax'ta geçirdiği süre boyunca. hollanda ligi istatistikleri türkiye'den hallice tabi ama şampiyonlar liginde de çok iyiydi ten hag'la birlikte. takım çok iyiydi o ayrı ama o takımın lideri de tadic'ti.

    şimdi ajax'tan ayrılıp beşiktaş'a gelmesi biraz abesle iştigal olur gibi duruyor. tabi önümüzdeki sezon şampiyonluğun iki numaralı aday takımı beşiktaş olacaktır ama onların da kadro planlaması ligi götürebilecek gibi durmuyor. hal böyleyken ajax'tan şampiyonluk hedefi kalmadığı için ayrılan oyuncunun beşiktaş'a gelmesi garip oluyor.

    maaşı çok yüksek olmasa bize gelip mertens'le bir sezon dönüşümlü oynaması çok iyi olurdu ama tabi bu yüksek maaşı 34 yaşındaki bir oyuncuya vermek sıkıntı olabilir. hali hazırda yüksek maaş ödediğimiz mertens varken ben tadic'e de bu meblağların verilmesi konusunda çekingenim. daha imza parası da var serbest bir oyuncu olduğu için artık.

    dries mertens'i gönderip dusan tadic'i almak da ayrı bir risk. skor katkısı daha yüksek olacaktır muhtemelen ama mertens'in takımı şu an sahiplenmiş abiliğini yapabilecek karakterde değil pek. ve mertens'in bu yönünün çok katkısını gördük pek takdir edilmese de. tadic ise ajax'ta işler yolunda gitmediği sezonda silinip gidenlerden oldu. oyuncuya da haksızlık etmek istemiyorum zira teknik direktör bile yoktu doğru dürüst başlarında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın