• 33105
    onumuzdeki sezon
    6 avrupa kupasi elemesi maci,
    6 avrupa kupasi grup maci,
    4 turkiye kupasi maci,
    38 lig macini toplayinca,
    tahminen 55-60 arasinda maca cikacak takim.

    bu mac sayisinin kadro rotasyonu, 24 oyunculuk bir kadroda herkesin en az 25 full mac oynayabilmesi demek. gecen yil rotasyon oyuncularinin aldigi toplam sureleri 90 dakikaya bolunce, yunus 11 mac, baris 13 mac, emin 10 mac, berkan 12 mac, kazimcan 10 mac ediyor. bu surelerin bu sezon cok daha artacagi kesin. dunya kupasi arasi olmamasi, deprem gibi bir felaketin olmayacagi hesabiyla yogun mac fiksturunun galatasaray'in genis rotasyonu icin bir risk degil, bir avantaja donusecegini ongormek zor degil.

    icardi, rashica, orta kalitesi yuksek ofansif bir sol bek, bir dikine dripling yapabilen ve tempolu orta saha, icardi'yi ciftleyebilecek bir yedek forvet, bir tecrubeli yerli yedek kaleci transferi ile uzun suredir ilk defa bu kadar dogru tamamlanmis bir kadro olusuyor. bundan sonra uc temel prensip uzerinden kadro uzerine rotus yapmak mumkun:
    - kadroyu temizlemek: yedekten girince guvenilemeyecek oyuncu sayisini sifira yakinsamak
    - yerli rotasyonunu gelistirmek: kerem, apo, berkan, yunus, baris'a eklemeler yapmak
    - takimin fizik kalitesini avrupa seviyesine cekmek ve yas ortalamasini dusurmek

    bu baglamda yapilacak rotuslar (bence) su sekilde:
    1) midtsjo: yerine genc ve yerli bir orta saha cok daha fazla is gorecektir. yasi geckin, dise dokunur bir performansi yok, ust duzey tecrubesi de yok. kontratinin son senesindeki berkay ozcan icin takasta kullanilabilir.
    2) dubois: fizik kalitesi dusuk, maasi da yuksek. mert muldur'u bu bolge icin ikna etmek hem boey'in ayriligina hazirlik, hem yerli rotasyonunu rahatlatmak, hem de takimin fizik kalitesini ve yas ortalamasini gelistirmek demek. en onemlisi de mert'in fenerbahce icin bu sene en az gecen seneki abdulkerim kadar onemli hale gelmesi.
    3) cicaldau, morutan, ross, yusuf: oynayabilecekleri ve degerlenebilecekleri takimlara kiralanmalari sart. bu 4 oyuncuya yatirilmis 20 milyon euroya yakin bonservisin kismi geri donusunu yaratmak sart. ne olursa olsun oynamaya devam etmeleri gerekli.
    4) emre kilinc, taylan, ogulcan, alpaslan, luyindama'dan minimum zararla cikmak.

    sonrasi okan buruk'a ve takima kalmis durumda. en umut veren detay ise yonetimin ve teknik ekibin israrla dogru teshisleri koydugunu gormek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın