• 17
    türk siyasi tarihinin son yirmi yılının etkileri ve değişimleri futbola da ister istemez yansıyor. şu algı, bu oyun, o komplo. galatasaraylı bir futbolcu eleştirilir, "oyuna gelmeyin". bir karar hakkında değerlendirme yapılır, "fenerlilerin algısından etkileniyorsunuz". bir tespit yapılır, "komplo kuruluyor bize".
    nefret ediyorum bu durumdan. hepimizin iki gözü iki kulağı var. idrak etme, değerlendirme, analiz yapma becerisi var. bir galatasaray taraftarı galatasaray'ın futbolcu satışı konusunda yetersiz kaldığını yazıyorsa, bugüne kadarki örnekler ve yaşananlar doğrultusunda kendi değerlendirmesini ortaya koyuyordur. algı malgı, komplo momplo yok. bir galatasaray taraftarı takımda yer alan bir futbolcuyu eleştiriyorsa, futbolun evrensel doğruları doğrultusunda eksiklikleri dile getiririyordur. fenerlilerin ekmeğine falan yağ sürdüğü yok yani kimsenin. algı falan yok. şahsi doğrular var ve bu doğrular ışığında yapılan değerlendirmeler, varılan sonuçlar var. iyi'ye iyi, kötü'ye kötü demek var.
    katılmadığınız her yorum, her değerlendirme hakkında "algıların etkisinde kalmayın", "fenerlilerin tuzağına düşmeyin" vs. gibi insanların iradesini ve zekasını küçümseyen eleştirilerde bulunmayın artık. bir yorumu veya bir değerlendirmeyi sert bulmak, maksadını aştığını düşünmek bir haktır. ama saygı duymayı da öğrenmek ve insanlara salak muamelesi yapmamak gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın