• 231
    her zaman olumsuz olacak değil ya, bazen de gelirler üzerinden muhasebeye kendini kaptıran taraftardır.

    rams global ve sixt rent a car firmalarıyla yapmış olduğumuz sponsorluk anlaşmalarının açıklandığı şu günde beni bu sene kasamıza girecek olan parayı hesaplamaya itmiştir.

    2022-2023 lig+şampiyonluk geliri: 190 milyon tl
    stat ve forma sponsorluğu(yaklaşık): 400 milyon tl + başarı bonusları
    sağlık sponsorluğu: 32 milyon tl
    elemeleri geçebilirsek şampiyonlar ligi katılımı(yaklaşık): 16 milyon euro + 2.8 milyon euro galibiyet primi + reklam gelirleri
    futbolcu satışı (nelson + boey'den gelecek yaklaşık tutar): 40 milyon euro
    zaniolo'nun satılması durumu: 15 milyon euro (roma'ya ödeyeceğimiz bonservis ve %20'lik sonraki satış payı düşülmüş olarak)

    toplamaya ve hesaplamaya üşendim fakat sıraladıklarım arasındaki ihtimaller gerçekleşirse yaklaşık 2.3 milyar tl gibi bir gelir kasamıza girebilir. tabii böyle bir durumda giden futbolcuların yerine yenilerini almak gerekeceğinden gider kalemi de etkilenecektir fakat, en düşük tutarları dahi hesaba kattığımızda çok çok iyi bir konuma geliyoruz yavaş yavaş.

    tüm bunların üzerine birkaç yıl içerisinde florya projesinden gelecek olan parayı da hesaba katarsak bir anda ülke içindeki rakiplerimizi ekonomik anlamda ciddi anlamda geride bırakabiliriz.

    not: sevgili arkadaşlar, yukarda yazdığım tahmini rakamlar gerçekten üzerinde düşünülmeden ilk akla geldiği haliyle yazılmıştır. lütfen ince düzeltmeler için kendinizi yormayın, kağıda karalamak yerine buraya yazmayı tercih ettim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın