• 334
    transfer yapılmamasını fazla abarttığımızı düşündüğüm dönem. 25 temmuzdaki ilk maça kadar yapmamızın kritik olduğu tek bir transfer var o da forvet. sebebi de çok basit, bizim forvet ilk gelen topu içeri sokamazsa takım isterse 50 xg üretsin gol atamıyor. atamadıkça da daha abartı pozisyonları sokamıyor.

    o yüzden en kritik bölge şu an için forvet. topu içeri tıklayacak bir adam alınsın bir de ilerde top tutup iki al ver yapabilsin yeter. ayrıca ikinci forvetin ben tecrübeli olması taraftarıyım. 25 temmuza kadar yangın yapılması doğru tek bölge forvettir çünkü barış alper ya da zaniolo forvet iken rahat geçemezsin o turları.

    ağustos ortasına kadar kilit hamle beklemiyorum. açıkçası piyasa şu durumdayken de istemiyorum. euro kurunu kulüp muhtemelen yazın 25 yıl sonu 30 falan bekliyordu. muhtemelen yaz bitmeden 35'i geçecek. kur yükselişi duracak mı ya da türkiye cumhuriyeti yıl bitmeden iflas açıklayacak mı belli de değil. bu durumda bir oyuncudan kesilecek her kuruş çok önemli.

    geçen sene mertens'i şiddetle istemiyordum çünkü maaşı türkiye ligi yayın gelirinden daha fazla tuttu. geçen sene şampiyon olduk ama elimizdeki gayrimenkulleri değerlendirecek bir ekip olmasaydı yönetimde bu ancak bir pirus zaferi olacaktı bizim için. çünkü yayın geliri dediğin şey bir futbol kulübünün en büyük girdisi olur genellikle. türkiye'de ise yayın ihalesi peşkeş usulü ile yapıldığı için oradan bir şey gelmiyor. yani biz avrupadaki rakiplerimiz ile iki ayağımız olmadan yarışıyoruz. 30 milyon € bütçeli bir takımı futboldan gelen gelirler ile anca çevirebiliriz.

    sonrasında ise yapılacak hamleler belli.

    - icardi: saudi'nin kafa karıştırdığını düşünmüyorum. icardi ile ne maddi ne de manevi bir pazarlık olacağını da düşünmüyorum. icardi'nin tek derdi kendisine servis yapacak oyuncuların transferi.

    -rashica: kulüp sebepli ya son gün çözülür ya da çözülemez ve kulübünde kalır. çünkü oyuncu çok istediği için bonserviste indirim yapıp gönderen tek keriz biziz piyasada açıkçası. ancak kendisi benim gözümde kilit oyuncu.

    -sol bek: bu bekin servis yapması çok önemli. yani bu adamın kilit pas ve asist konusunda iyi bir adam olmalı. angelino tam o isim ancak olmazsa alex telles iyi bir alternatif olur. ayrıca telles, kazımcan'ın önünü kapatmaz.

    -oyun kurucu: bu oyuncunun oliveira'yı kesin kesecek bir isim olmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. buraya zakharyan gibi bir potansiyel transferi de yapılabilir. tabi bu oyuncunun defansif ve tempo özellikleri bir alttaki transferde seçilecek oyuncu tipini değiştirir.

    -2. forvet/on numara/ofansif orta saha: burada yukarıda bahsettiğim oyuncu kritik rol oynayacak. burayı etkileyecek bir başka mevkii ise sağ kanat.

    + paredes mesela oliveira'dan hiçbir özelliği eksik olmadığı gibi defansif ve tempo gibi ek getirileri var. paredes olduğu takdirde sağ kanatta zaniolo ve merkezde bir on numara kullanılabilir. sağ kanatta rashica olursa icardi'nin yanına ikinci bir santrfor da oynatılabilir. yani 4-2-3-1'de 3'lünün ortasında yada 4-4-1-1'de forvet arkası oynatılabilir.

    + oliveira olduğu takdirde buraya belhanda tipi bir ofansif orta saha lazım. bu oyuncu daha çok 4-3-3 ya da 4-1-4-1'in çift sekizinin ofansa kırılan oyuncusu olmalı. ayrıca bu oyuncunun temposu ve dribblingi de çok iyi seviyede olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın