• 326
    kafada farklı senaryolar kurmaya gerek yok. bu takımın başındaki transfer komitesi aynı stratejiyi geçen yaz transfer döneminde de yaptı, ara transfer döneminde de. listede yer alan, bütçeyi çok zorlamayacak ya da transferi görece basit olan adaylara şimdi gidiliyor. olmaz denilen, sükse yaratacak, büyük fırsat transferlerini ise transfer döneminin kapanmasına yakın göreceğiz. bu sebeple ilk kez bu transfer döneminde çok sabırlı ve sakin bir şekilde bekliyorum.
  • 328
    bu iş iyice salı sallanır , çarşamba çarşafa dolanır olayına benzedi. bayram öncesinde, bayram sonrasına işaret ediliyordu. bayram bitti şimdi de 2 hafta daha yaprak kıpırdamayacak haberi basının kulağına üflenmiş durumda. durum açık bence, kasa boş. boey, nelsson ve zaniolo'dan para gelmezse işimiz zor gibi. geride bıraktığımız sezon devam ederken yöneticilerin ağzından gelecek sezonun transferlerini şimdiden bitiriyoruz dendiğini duydum. hatta başkan geç gelen transferlerin acı faturalarından bizzat bahsetti. eee şimdi ne değişti soruyorum?
  • 329
    gereksiz bir yangın var. takvime bakıyorum 2 temmuz yazıyor. çok değil geçen sezon açın bakın bakalım 2 temmuz’da kimi transfer etmiş galatasaray. her sene aynı şeyleri yaşıyoruz hala öğrenemiyor taraftarlar. bu dönemlerde ya maliyeti düşük bir iki oyuncu almışızdır ya da kimseyi almamışızdır. bizim transfer serüvenimiz her zaman 15 temmuz sonrasında başlıyor. sadece bizim değil maddi gücü çok olmayan tüm takımlar için öyle. yahu açın tarihe bakın. ağustos ve eylül ayında büyük hareketlilik olacaktır ancak temmuz ayında olmaz. hiçbir zaman olmadı istisnalar dışında. tahminim temmuz ayı içerisinde rashica ve bir transfer yapacağımız şeklinde.
  • 330
    gereksiz telaş yapılan transfer dönemi. öncelikle kulüpte para olmadığı iddiasına inanmıyorum. hatta üç büyükler içerisinde en iyi durumda olan biziz. ancak yanlış hatırlamıyorsam gerek erden timur gerekse dursun özbek çeşitli mecralarda yaptıkları açıklamalarda gayrimenkul, mecidiyeköy otel vb. işlerden gelen paraların bir havuzda biriktirileceğini ve kesinlikle dokunulmayacağını, bunun bankalar birliği anlaşmasından çıkmak için kullanılacağını söylemişlerdi. dolayısıyla transfer için muhtemel satışlardan gelecek para bekleniyor bence. temmuz sonlarına kadar bir hareket beklemiyorum.
  • 332
    kulübün kesinlikle bir para problemi olduğunu düşünmüyorum hatta elimizde olmadığı kadar para var. kombine ve localardan daha yeni 400 ila 500 milyona yakın para geldi. üstelik şampiyonluk, sponsorlar, mustafa’nın satışı gibi gelirler de var. para olmadığı için yapılmıyor değil transfer. bence gidecekler hesabı bozdu. nellson ve boey kesin gidecek hesabı yapıldı ki yerlerine transfer yapılsın. ama henüz o tarafta bir gelişme olmadı. icardi belirsizliği de forvet transferini bekletiyor. çünkü icardi gelmezse yerine çok iyi bir adam ve orta halli bir ikinci adam lazım. icardi gelirse sadece orta halli yedekleyecek biri lazım. aynı şekilde boey ve nellson’un da gitme durumuna göre ya 2 as oyuncu ya da yedekleyecek oyuncu lazım. bu aşamada kesin yapmamız gereken orta sahaya iyi bir 10 ve 8 gerekiyor mertens ve oliveira için yani 2 orta saha transferi. bir de solbek. yani gidecekler belli olmadan bence beklemeye geçtik gibi. açıkçası acele etmemek bence daha iyi şu aşamada açıkçası.
  • 334
    transfer yapılmamasını fazla abarttığımızı düşündüğüm dönem. 25 temmuzdaki ilk maça kadar yapmamızın kritik olduğu tek bir transfer var o da forvet. sebebi de çok basit, bizim forvet ilk gelen topu içeri sokamazsa takım isterse 50 xg üretsin gol atamıyor. atamadıkça da daha abartı pozisyonları sokamıyor.

    o yüzden en kritik bölge şu an için forvet. topu içeri tıklayacak bir adam alınsın bir de ilerde top tutup iki al ver yapabilsin yeter. ayrıca ikinci forvetin ben tecrübeli olması taraftarıyım. 25 temmuza kadar yangın yapılması doğru tek bölge forvettir çünkü barış alper ya da zaniolo forvet iken rahat geçemezsin o turları.

    ağustos ortasına kadar kilit hamle beklemiyorum. açıkçası piyasa şu durumdayken de istemiyorum. euro kurunu kulüp muhtemelen yazın 25 yıl sonu 30 falan bekliyordu. muhtemelen yaz bitmeden 35'i geçecek. kur yükselişi duracak mı ya da türkiye cumhuriyeti yıl bitmeden iflas açıklayacak mı belli de değil. bu durumda bir oyuncudan kesilecek her kuruş çok önemli.

    geçen sene mertens'i şiddetle istemiyordum çünkü maaşı türkiye ligi yayın gelirinden daha fazla tuttu. geçen sene şampiyon olduk ama elimizdeki gayrimenkulleri değerlendirecek bir ekip olmasaydı yönetimde bu ancak bir pirus zaferi olacaktı bizim için. çünkü yayın geliri dediğin şey bir futbol kulübünün en büyük girdisi olur genellikle. türkiye'de ise yayın ihalesi peşkeş usulü ile yapıldığı için oradan bir şey gelmiyor. yani biz avrupadaki rakiplerimiz ile iki ayağımız olmadan yarışıyoruz. 30 milyon € bütçeli bir takımı futboldan gelen gelirler ile anca çevirebiliriz.

    sonrasında ise yapılacak hamleler belli.

    - icardi: saudi'nin kafa karıştırdığını düşünmüyorum. icardi ile ne maddi ne de manevi bir pazarlık olacağını da düşünmüyorum. icardi'nin tek derdi kendisine servis yapacak oyuncuların transferi.

    -rashica: kulüp sebepli ya son gün çözülür ya da çözülemez ve kulübünde kalır. çünkü oyuncu çok istediği için bonserviste indirim yapıp gönderen tek keriz biziz piyasada açıkçası. ancak kendisi benim gözümde kilit oyuncu.

    -sol bek: bu bekin servis yapması çok önemli. yani bu adamın kilit pas ve asist konusunda iyi bir adam olmalı. angelino tam o isim ancak olmazsa alex telles iyi bir alternatif olur. ayrıca telles, kazımcan'ın önünü kapatmaz.

    -oyun kurucu: bu oyuncunun oliveira'yı kesin kesecek bir isim olmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. buraya zakharyan gibi bir potansiyel transferi de yapılabilir. tabi bu oyuncunun defansif ve tempo özellikleri bir alttaki transferde seçilecek oyuncu tipini değiştirir.

    -2. forvet/on numara/ofansif orta saha: burada yukarıda bahsettiğim oyuncu kritik rol oynayacak. burayı etkileyecek bir başka mevkii ise sağ kanat.

    + paredes mesela oliveira'dan hiçbir özelliği eksik olmadığı gibi defansif ve tempo gibi ek getirileri var. paredes olduğu takdirde sağ kanatta zaniolo ve merkezde bir on numara kullanılabilir. sağ kanatta rashica olursa icardi'nin yanına ikinci bir santrfor da oynatılabilir. yani 4-2-3-1'de 3'lünün ortasında yada 4-4-1-1'de forvet arkası oynatılabilir.

    + oliveira olduğu takdirde buraya belhanda tipi bir ofansif orta saha lazım. bu oyuncu daha çok 4-3-3 ya da 4-1-4-1'in çift sekizinin ofansa kırılan oyuncusu olmalı. ayrıca bu oyuncunun temposu ve dribblingi de çok iyi seviyede olmalı.
  • 336
    avrupa kozuyla kimseyi satma, icardi ve rashica'nın bonservisini al, sol bekte ve merkezde fırsat transferi beklemeye geç.

    ağustos ayına kadar yukarıda gösterilen stratejiyle ilerlememiz gereken dönemdir.

    barış alper, yusuf demir ve zaniolo olmak üzere kafadan 3 yeni transferle giriyoruz yeni sezona. hem aceleyle yanlış işler yapmamak için hem de kendi ''dynasty'' kültürümüzü oluşturmak için ilk 11'den en az 7 oyuncuyla yolumuza devam etmemiz gerekiyor.
  • 340
    güvenilirlik konusunda cv'si çok da sağlam olmayan burhan can terzi'ye göre erden timur ingiltere'ye sol bek ve 2. forvet transferleri için gitmiş.

    yine terzi'ye göre timur hırvatistan'a borna sosa'nın menajeri ile görüşmek için gidecekmiş ama son anda rotayı londra'ya doğru kırmış.

    https://twitter.com/.../1676250530450997249

    eğer dediklerinde bir doğruluk payı var ise, sosa için görüşme yapmak yerine londra'ya bir çıkarma yapıyorsa erden timur, nuno tavares, tottenham'lı regulion ya da leicester'lı kristiansen için bir gelişme olabilir belki. ingiltere'den başka sol bek aklıma gelmiyor.
  • 343
    ffp, mustafa cengiz yönetimi dönemleri taraftarımızda travma yarattığından sessiz kalmamız bir panik havası oluşturdu bu dönem. eskiden kadronun iyi oyuncuları hep kiralık olurdu orta saha bomboş takılırdık ama şu an geçen seneden eksik olan sadece iki oyuncumuz var. takım, tam kadro çalışmalara başladı ve oyun alışkanlığı olduğundan transferde hata yapmamak için bir tık ağırdan almayı önemsemiyorum açıkçası.
  • 344
    bizim için ağustos ayında başlayacağını düşündüğüm dönem hem piyasa şartları hem de eldeki oyuncuları değerlendirmek için kamp sonrasına kalacağını düşünüyorum transferlerin. forvet dışında şuanki kadroda eksik bölge olmaması sebebinin de bunda etkisi olabilir. ısabetli transferler olsun da biraz geç olması çok üzmez açıkçası acele edip daha sonra oynatmayacağımız oyuncuları almaktan iyidir. ayrıca ne zaman kampa yetişmiş ki transferlerimiz :).
  • 345
    galatasaray yönetimi ve teknik heyeti transfer konusunda defalarca açıklama yaptı.

    şu an piyasa çok yüksek.
    önceliğimiz ise icardi. okan buruk ön eleme maçına yetiştirme çabasında olduklarını daha çok yeni taraftara aktardı. forvet dışında eksik mevkimiz yok. o konuda belli ki çalışmalar var. bu çalışmaların gizli kalması da yönetimin işini iyi yaptığının kanıtı. zaten zaniolo, barış ve mertens forvet oynayabiliyor diyerek ilk maçta orayı ikame edebileceğini de söylemiş oldu teknik direktörümüz.

    kalanı tamamen twitter üzerinden yürütülen bir etkileşim orospuluğu. kendine spor muhabiri diyen tipler hitlerini yükseltebilmek için sürekli bir transfer gündemi yaratıyorlar. defalarca en yetkili isimler henüz doğrudan temaslara geçmediklerini söyledi.

    taraftar ise bana daha ilginç geliyor. sanki madde bağımlısı gibi. transfer olmadıkça kimyası bozuluyor. paramız var, itibarımız var. transfer komitesi işi biliyor. türkiye için daha elverişli şartlarda neredeyse hiç olmamıştık. doğru transfer yapmak için sabırlı olmak ve beklemek gerekiyor. yönetimin de yaptığı bu. ben ağustos ayından önce hareket aramayın derim. ağustosun ikinci yarısı hızlı geçer. o zamana kadar futbolcu satmazsak bence forvet mevkii dışında kolay kolay yaprak kımıldamaz. kimse kendini suni sebeplerle sinir stres sahibi yapmasın boş yere. ülkede zaten yeterince sinir stres var.
  • 346
    arabistan hikayesiyle taraftarın uyutulduğu bi' dönem. gören de sanki arabistan'ın avrupadan bu sene oyuncu transferine başladığını sanacak. bunun sayısı artmış olabilir. mesela geçen sezon 12 flaş transfer yapmışlarsa bu sene de 20-22 transfer olur. ayrıca her talip olunan oyuncu arabistan'dan kendisine teklif gelmesini mi bekliyor? geçen sezondan, sözleşmesi bitecek oyuncularla pekala anlaşma zeminini mart-nisan aylarında aranabilirdi. açıkçası artık daha fazla geç kalınmaması lazım. 1 hafta 10 gün içinde getireceğimiz oyuncuların imzası, yerleşmesi, ıvır zıvırı, takıma katılması ve alışması hazır hale gelmesi ancak ş.ligi play-off turunda rahatlıkla oynayacak durumda olur. elimizi daha çabuk tutmalıyız. tutmazsak astarı yüzünden pahalıya gelebilir.
  • 347
    kadromuzun iyi olduğu, fazla takviyeye ihtiyacımız olmadığı yönündeki söylemlere katılmıyorum. bu sezon sadece ligde değiliz, avrupa kupalarında da mücadele edeceğiz. şu an takımda 1 tane bile forvet yok. normalde 3 tane forvetimiz olmalı. hadi 3. forveti barış ve mertens diyelim, bu takımın net 2 tane forvete ihtiyacı var. 1 tane kanat oyuncusu lazım, rashica olursa iyi olur olmazsa başkası. 2 tane orta saha ihtiyacımız var bariz bir şekilde. sol bekte sadece kazım var oraya da adam lazım. takımın yedek kalecisi de yok, muslera’ya bir şey olsa kimi oynatacağız?

    toplamda 7 transfer lazım, yoksa bu takım icardi ve rashica’yı alsa bile iki kulvarı götüremez. dediğim gibi bu sezon maç sayımız fazla, 3 kulvarda mücadele edecek bir kadro kurulmalı. yoksa ligi veririz, ligi verildiğinde de elinde bir şey kalmıyor işte yeniden sil baştan. hedefler için istikrarlı bir şekilde şampiyon olmamız gerek.
  • 348
    boey - nelsson ve zaniolo'nun durumları ne kadar erken belli olursa bizim adımıza o kadar iyi olacak dönemdir.
    ekonomik olarak ederini bulan her oyuncunun satılmasından yana olsam da, yerlerine alınacak ikame oyuncuların performanslarının garantisinin olmaması beni bu oyuncular için hazır takımla kimyaları uyuşmuşken "keşke ayrılmasalar" düşüncesine de itmiyor değil.
    yönetim muhtemelen olası ayrılıklara karşı tedbirlidir, lakin bu nasıl bir tedbir olur, o da ayrı bir muamma, zira senin oyuncun diyelim 1 ay sonra ayrıldı, ikame oyuncuyu 1 ay boyunca oyalayabilecek misin?
    ikincisi, 3 oyuncu için düşünülen bonservis teklifleri gelmezse, ancak oyuncular x,y,z kulüpleri ile bireysel olarak anlaşmaya varırlarsa, bu süreci nasıl yöneteceksin, oyuncuları yeniden nasıl motive edeceksin, akla gelen ilk şey maaşlarını arttırıp sözleşmelerini uzatmak ancak bazen idealler maaştan baskın gelebilir.
    özetle, paniğe gerek olmasa da, yönetilmesi alengirli bir süreç bizi bekliyor gözüküyor....
  • 349
    elde para yok. oyuncu satışı da yapamadık. haliyle beklemeye devam edilecek. rashica'nın kulübünün istediği parayı veremiyorsun ki vermemelisin o kadar para, icardi'nin zaten ciddi bir maaşı olacak bir de bonservisi var düşünmen gereken. daha sol bek lazım, orta sahaya oyuncu lazım. bunlar için de para lazım. iki senedir sadece oyuncu alıyoruz ciddi bir satış yok neyle transfer yapacağız bilmiyorum. satmadan oyuncu almak mantıklı durmuyor. şampiyonlar liginden para gelecek diye de planlama yapılmaz daha gidip gidemeyeceğimiz bile belli değil 3 eleme var. yapacak bir şey yok fiyatların iyice düşeceğini zamanı bekleyeceğiz.
  • 350
    muslera (herkes gider o kalır)
    torreira (aşk sen ne güzel birşeysin, kalır)
    nelsson (teklifler var, gidebilir)
    boey ( teklifler var, gidebilir)
    ross (pişsin diye kiralık gidebilir)
    leo dubois (yedek oturmak istemeyebilir)
    zaniolo (her an herşey olabilir)
    morutan (hazırlık kampına bağlı, kiralık gidebilir)
    cicaldau (kiralık gider)
    midtsjö (yedek kalmak istemeyebilir, gidebilir)
    oliveira (önüne adam alınırsa ki alınmalı düşük bir bir ihtimal de olsa gidebilir)
    mertens (s. arabistan bir seçenek olabilir)

    luyindama'ya gitti gözüyle bakıyorum. elimizde 12 adet yabancı oyuncu bulunmaktadır. fakat muslera ve torreira haricinde 'bu sezon kesin kalır' dediğim oyuncu yok. torreira'yı da saymazdım lakin devrim özkan'a duacıyız.

    gelenin gidenin çok olacağı (öyle olmamasını diliyorum) bir transfer sezonu görebiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın