resim
Omar Elabdellaoui
Takım:Bodø/Glimt
Mevki:Sağ Bek
Yaş:32
Boy:1.79
Uyruk:Norveç
  • 1294
    ben anlamıyorum ya. hala biz doğrusunu yaptık. futbolda romantizm vardır diyen taraftarlar var. kendisi asgari ücretli çalışanımız mıydı da evinde erişmemiş bir insan gibi havai fişekle oynayınca ''ya bu garibandır. sağlığından oldu biz senelik ücretini verelim.'' dedik? hayır. bu adam futbolcuydu. (asgari ücretli olsa kesin iş akdi fes yapardık o ayrı.) futbolcuya duygusal davranamazsın. çünkü futbolcular tamamen para odaklı çalışırlar. milyon euroların döndüğü bir sektördeler. bonservisini alırsın, iyiyse son senesinde hemen kaçmanın yolunu arar. sözleşmesini sürekli arttırmak ister. ilk yılında bile iyi oynayınca maaş zammı isteyenleri gördük.

    futbolcular iş kendisine gelince gayet profesyoneller arkadaşlar. affettikleri yok. çatur çutur alıyorlar milyon euroları. alsınlar tabi sözleşmelerinin gereği bu. ama sen keyfe keder (antrenmanda değil evinde) gözünü yaralıyorsun. böyle bir adamın sözleşmesinden doğan yükümlülükleri devam ettirmek ne romantizmdir, ne vefadır. tamamen şovdur. verilen para da düz maaşla çalışan taraftarın parasıdır.

    kısacası, omar'a doğru yaptık ama omar bize hainlik yaptı diyenlere katılmıyorum. omar'ın sözleşmesini geçirdiği kazadan sonra fesih etmeliydik. sen adamı kazadan sonra bir de maçlara çıkartırsan bir sonraki sene sözleşme fesih için hukuksal olarak elle tutulacak bir tarafın kalmıyor. umarım ders olur ve umarım futbolculara karşı daha hukuksal ve mantıklı yaklaşırız artık.
App Store'dan indirin Google Play'den alın