resim
Igor Tudor
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Hırvatistan
  • 6969
    iletişim, motivasyon, odaklanma, oyuna müdahale vs. her konuda eleştirilmesini anlarım. eleştirilere katılırım, saygı duyarım. ama sneijder, sabri ve bruma konusunda almış olduğu radikal kararlar, galatasaray'a 2018 ve 2019 yıllarındaki şampiyonlukları getiren yolu açmıştır.

    sabri 33 yaşında galatasaray'dan ayrılmış, göztepe'ye transfer olmuş, göztepe'de sezonun ikinci yarısında yedek futbolcu konumuna düşmüş ve sezon sonunda futbolu bırakmak zorunda kalmıştır. sabri'nin gidişi ile galatasaray'a as sağ bek olarak sevilla'dan mariano transfer edilmiştir. bruma 6 mayıs 2017'deki kasımpaşa maçında galatasaray teknik direktörünün uyarılarına saha içinden kenara küfür ederek ve diklenerek karşılık vermiştir. teknik direktör tudor olmuş, terim olmuş, denizli olmuş fark etmez. galatasaray'ın teknik direktörüne meydan okursan, sonuçlarına katlanırsın. çok iyi bir bonservis bedeli karşılığında haziran 2017'de satılmıştır bruma ve 2017 yaz transfer döneminde yapılacak transferlere ciddi bir kaynak oluşturulmuştur. bruma'nın da 2017'den bugüne kariyeri ve düşüşü ortadadır. galatasaray bir şey kaybetmemiştir. sneijder'e gelince. sneijder 2015 ve 2017 yılları arasında takımın önemli futbolcusu olmanın yanı sıra, takımın idari ve teknik kararlarında söz sahibi olmak isteyen ve bunu başaran bir figür haline gelmiştir. teknik direktörler hakkında "isterim", "istemem" diyebilecek bir karar-verici güce ulaşmıştır. sneijder'in ağası olduğu galatasaray da 2016'da 6., 2017'de 4. olmuştur. tudor'un takımında sneijder gibi bir "ağa-futbolcu" istememesi de çok normaldir. kaldı ki sneijder'in galatasaray sonrası kariyeri de bellidir. gittiği hiçbir yerde tutunamamıştır. fransa'da ve hatta arap yarımadasında da sneijder'den faydalanabilmeyi başaran teknik direktör veya takım olmadı. çünkü sneijder mental olarak ve fizik olarak bitmiş vaziyetteydi. galatasaray'ın veya bir başka takımın ondan alabileceği bir şey kalmamıştır.

    tekrar söylüyorum, yaptığı transferler dahil olmak üzere her konuda eleştirebilir tudor. ama galatasaray'da 2015 aralık'ta mustafa denizli'nin "kuruyan dalları gerekirse keseceğiz" söyleminin hakkını, gecikmeli olarak haziran 2017'de igor tudor layığıyla vermiştir. gerekeni ve en doğrusunu yapmış; semih kaya gibi, sabri sarıoğlu gibi, wesley sneijder gibi, armindo bruma gibi futbolculardan galatasaray'ı kurtarmıştır. her teknik direktörün almaya cesaret edemeyeceği kararlardır bunlar ve bu kararlar özelinde tudor'un eleştirilmesi değil, takdir edilmesi gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın