resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 8846
    sayın başkanla helalleşme vakti geldi.

    öncelikle (bkz: #2763308)

    başkanım,
    öncelikle biliyorsunuz ki biz geri kalanlardan farklı bir kulüp ve taraftarlar topluluğuyuz. bizde kişiler hataları ve eksiklikleri miktarınca, bazen de sert şekilde eleştirilirler. eleştirilen kişiler için bu çok yıpratıcıdır, tahmin edebiliyorum; fakat biz başarıya giden yolu eleştiri taşlarıyla döşemiş bir kulübüz.

    sayın başkan, şu an hepimizi gururlandıran ve mutlu eden bir yönetim sergiliyorsunuz. özellikle futbol takımına ve gayrimenkul değerlendirme yöntemleriyle kurduğunuz gelecekteki mali kurtuluş planlarını büyük çoğunluğumuz destekliyor ve inanıyoruz. bu bir övgü entry'si değildir, öyle olsaydı dursun aydın özbek başlığına değil, dursun aydın özbek yönetimi başlığına yazardım. çünkü bu tek başınıza sizin değil tüm yönetimin başarısı.

    ben yaşadığınız değişimin ve yönetim şeklinizde yaşadığınız gelişim konusuna değinmek istiyorum. sıradan bir taraftar olarak size ne akıl verebilecek, ne ahkam kesebilecek, ne de işinize karışabilecek donanıma, yetkiye, tecrübeye, bilgiye sahip değilim. ben bir taraftar olarak benim gözümde nasıl bir yönetici olduğunuzu ifade edebilmekten öteye gidemem, haddim de değil.

    bir önceki yönetiminiz, futbolcu transferi ve kadro yapılanması konusunda oldukça başarılıydı, şimdiki gibi. kurduğunuz kadro iki sene şampiyon olabilecek kapasitedeydi. fakat o dönem çok fazla demeç veriyor, çok fazla kamera karşısına çıkıyor, kimi zaman kendinizi kötü durumlara düşürecek iletişim hataları yapıyordunuz. oldukça da sık. bununla beraber kardeşinize florya'yı emanet edişiniz, kulüp için yaptığınız maddi fedakarlıkları divan kurulu'nda dile getirme şekliniz, işi o dönem inada bindirecek kadar koz olarak kullanmanız yanlıştı. geçmiş tarihli entry'mde de gördüğünüz gibi bunu oldukça sert bir şekilde eleştirdi(m)k. bence o döneme geri dönecek olsak dozu değişsek de eleştirilerimizin istikameti pek değişmezdi.

    artık yeniden başkansınız. daha zor şartlarda göreve geldiniz. ilk senenizde büyük bir sınav verdiniz yönetim olarak ve tekrar sportif anlamda başarılı oldunuz. değerli başkan, burada bu başarıya ulaşırken o eski döneminizde eleştirdiğimiz noktaların çoğundan uzaklaşmış olmanızın payının çok büyük olduğunu lütfen göz ardı etmeyin. erden timur başta olmak üzere adını tek tek saymayacağım çok değerli yönetim kurulu üyelerinizi çok doğru görevlendirmiş, yetkilendirmiş ve yönetmiş olmanızın bunda çok önemli payı var. siz geri planda kalıp, üyelerinizin tıkandığı noktalarda devreye girdiğiniz zaman çok daha efektif oldunuz. başarı geldikçe lütfen bunu bir kenara bırakmayın. lütfen güç/başarı zehirlenmesi yaşamayın. lütfen yönetim şeklinizi değiştirmeyin. lütfen eskiye dönmeyin.

    ali koç yönetiminin başarısız olmasının en büyük payının her şeyi ali koç üzerinden yürütmeye çalışılmasından kaynaklandığı, kendisine karşı ses çıkarılmadığı için her hatasını kendi oyun bahçesiymiş gibi rahatça yapabildiğini görüyoruz. başarılar sizin kredinizi taraftar gözünde artıracaktır, lütfen bu krediyi kişiselliştirmeyin. biz -ya da kendi adıma konuşayım, ben- geçmişten dersler çıkarmış başkandan ve yönetiminden razıyız. erden timur'un yaptığı olumlu şeyleri onunla birlikte onu göreve getirdiğiniz için size de yazıyoruz; metin öztürk'ün duruşunu da onunla birlikte size yazıyoruz, bunun gibi nice örnek var ve bunun böyle devam etmesi sağlıklı bir gelecek için çok önemli.

    benim eleştirim burada en fazla birkaç kişinin karşısına ancak çıkmıştır, bir katkım ya da payım olduğunu iddia etmeyeceğim fakat; iyi ki eleştirilmişsiniz, iyi ki o gün sert yorumlara maruz kalmışsınız, iyi ki bunları dinlemişsiniz ve iyi ki bunları değiştirmişsiniz. ve biliyorum ki eskiye dönerseniz bizi kaç sene üst üste şampiyon yaptığınızdan bağımsız olarak yine eleştirileceksiniz, bunu siz benden daha iyi biliyorsunuz.

    eleştirmek nasıl bir taraftar olarak boynumuzun borcuysa takdir etmek de bir o kadar öyle. başarılarınızın devamını dilerim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın