resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 6508
    kendisi herkesin bildiği gibi akhisarspor ile 2017-2018 sezonunda türkiye kupası kazanmıştır. ama çoğu kimsenin bilmediği bir şey var. okan buruk akhisarspor’un başına 2016-2017 sezonu 25. haftadan sonra geçmiştir. takımın başına geçtiğinde akhisarspor küme düşme mücadelesi veriyordu.

    https://i.hizliresim.com/ck3bk1j.jpeg

    okan buruk kalan 9 maça çıktı ve akhisarspor ligi 7. sırada bitirdi.

    https://i.hizliresim.com/8puaydo.jpeg

    okan hoca o sezon çok büyük bir iş başardı ama bu başarı daha önce örnekleri ve olasılığı olan bir durum. burada enterasan olan durum ise akhisarspor’un aldığı skorlar.

    https://i.hizliresim.com/gqfd17e.jpeg

    akhisarspor 28. ve 33. haftalar arası oynadığı 6 maçı da handikaplı kazanırken toplam 23 gol atıp kalesinde yanlızca 1 gol görmüş. 6 maç, 18 puan, atılan gol 23, yenilen gol 1. bu inanılmaz bir olay. bırakın anadolu kulübünü lig tarihinde böyle bir seri yakalayan büyük takım bile olmayabilir.

    üstelik okan hoca bu seriyi yaparken elinde öyle ortalama üstü kadro da yoktu. o zamanın şartlarına göre süper lig’in en kötü 4-5 kadrosundan birine sahipti. akhisarspor’un bu 6 maça çıktığı kadroyu da paylaşıyorum.

    https://i.hizliresim.com/h6z4gly.jpeg

    bu inanılmaz bir hoca başarısı. kendisi 2017 mart ayında akhisarspor’un başına geçtiğinden beri kariyeri hep yukarıya gitti. akhisar’la aldığı kupa, rizespor’a oynattığı muazzam baskılı futbol, başakşehir ile şampiyonluk ve avrupa’da yaşadığı başarı, galatasaray ile rekorlar ile gelen şampiyonluk. ersun, hamza ve sergen gibi tek sezonluk hoca değil. gayet başarılı ve sürekli hatalarından ders çıkaran, kendini geliştiren bir teknik direktör. kendisinin önünün çok açık olduğunu ve fatih terim’den sonra avrupada takım çalıştarabilecek tek türk teknik direktör olduğunu düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın