• 43
    eğer futbolcular protesto edilecekse lucal neill de çağırılmamalı bu maçta tribünlere. çünkü bu olay ciddi bir moral bozukluğu bırakabilir takımda. ayrıca bu olay aslanlar gibi oynayan dos santos'a da ayıptır mesela. belki bir maç kötü oynadı diye ipe astığımız futbolcular vardır, kimbilir? frank rijkaard'ı savunalım ama içimizdeki protesto duygusunu da ille bir yerden çıkarmamız gerekmiyor. futbolcuların aleyhine tezahurat yapmak, protesto etmek, pankart açmak; frank rijkaard'ı göklere çıkarmak bu takımdaki huzursuzluğu arttırır, başka da bir işe yaramaz. keşke mümkün olsa da bencil taraftar olmaktan kurtulabilsek.

    bu maça gidemeyecek olmama şimdi sevindim. çünkü gitseydim futbolcular protesto edilecekti, daha kötüsü teknik patron göklere çıkarılırken onlar dibe vurulacaktı canım sıkılacaktı. gol attığımızda tribünler atan oyuncumuzun ismini bağırmayacaktı canım sıkılacaktı. ben kendimce gole sevinirken "indir atkını" diye abilerden azar işitecektim, belki yine kendimi tutamayıp ağız dalaşına girecektim, tadım kaçacaktı.

    bu takım bizim, protesto edilecekse de ( ki bence bu olumlu bir itici güç şu aşamada oluşturmaz, henüz hedeflerin hepsi bitmedi, geçen devre kadıköy yenilgisinden sonraki protestonun ne boka yaradığını da hala anlamadım) tüm takıma olmalı bu. bir vücudun kolunu göklere çıkarıp bacaklarını kesemezsiniz. takım niye olamıyoruz diye ağlarken, bu takımın bölünmesine katkıda bulunalım, aferin bize.

    bu takım teknik hatalardan puan kaybetti.
    bu takımın bireysel hatalardan puan kaybetti.
    bu takım defans o gün iyi çalışmıyor diye puan kaybetti.
    bu takım yanlış oyuncu değişikliği sebebi ile de puan kaybetti.
    bu takım forvet olmadığı için de puan kaybetti.

    işin özeti; bu takım puanlar kaybetti, hepsinin de farklı farklı sebepleri var.

    ve bu sebepler bir diyarbakırspor maçında teknik heyeti göğe çıkarıp, hatasız oynayan bir oyuncuyu tribünlere çağırıp diğerlerini yerin dibine sokarak ortadan kalkmaz, daha acısı kaybedilen puanlar geriye gelmez, daha da acısı alınacak puanlara pozitif değil negatif etki olur.

    umarım bu çirkin protesto tarzını kullanmayız, gittikçe suyun diğer tarafına benziyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın