resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 8772
    berbat geçen ilk döneminin aksine, ikinci döneminin daha ilk sezonu bitmeden hanesine kocaman bir artıyı yazmak üzere olan başkan.

    -galatasaray'daki bu ayrışmayı, ötekileşmeyi bitireceğiz dedi. yeniden barışı ve huzuru galatasaray'da tesis edeceğim dedi. görünen o ki eski başkanlar, camianın önde gelenleri herkes birleşti ve sportif-ekonomik hedeflere odaklandı. bunu kemerburgaz florya metin oktay tesisleri'nin açılışında da gördüğümüz gibi, araları iyi olmayan başkanlar ve teknik adamlar dahi birlik ve beraberlik mesajları veriyor. mali genel kurul'da da oybirliği ile hem mali hem idari açıdan ibra edilmişti başkan ve yönetim, bu da bu tarz hamlelerin karşılığı oldu. adnan polat da 11-12 yıldır uzakta olduğu galatasaray camiası içinde yeniden boy göstermeye başladı, hak ettiği iade-i itibar yapıldı kendisine dursun başkan'ın çabalarıyla.

    -25 milyon avroluk bonservis harcamasına rağmen süper lig 2021-2022 sezonu'nu 13. bitiren ve geleceğe dair umutları birhayli azalmış bir galatasaray takımı ve camiası devralmasına rağmen 'galatasaray'ın hakkı olan kadroyu kurup, hak ettiği yere taşıyacağız.' dedi ve takım, tarihin en rahat şampiyonluklarından birine, en yüksek puan ortalamalarından biriyle koşuyor. 13. olan kadronun yerine ligdeki tüm takımları yenen, üst üste 14 maç kazanarak lig tarihinin galibiyet rekorunu kırmış bir galatasaray kadrosu inşa edildi. bunda tabii ki erden timur faktörünü de es geçmemek lazım, ama sonuçta bütün bu ortamı ve maddi imkanları hazırlayan, okan buruk'u de erden timur'u da kulübe getiren ve sportif hedefler uğrunda birleştiren dursun özbek oldu. bu konuda da kendisinin hakkını teslim etmek lazım.

    -florya'nın galatasaray'a ait olmayan kısmı da galatasaray'a kazandırıldı. muhtemelen riva ve florya projeleri, galatasaray'ın rakipleriyle arasındaki farkı keskin bir şekilde açacak ve ekonomik olarak rahatlamasını hatta artıya geçmesini sağlayan projeler olacak. tabii ki tüm gelişmelerin ve söylemlerin galatasaray taraftarı olarak takipçisiyiz ama şu an her şey olumlu görünüyor.

    şu ana kadar ikinci dönemindeki tek eksisi, spor federasyonları konusunda daha baskın olmalarını beklerdim o konuda da daha sert ve baskın olacağımızı umuyorum ilerleyen dönemlerde. ama şu ana kadar, kendisinden beklenenleri hatta beklenmeyenleri dahi fazlasıyla yapan/yapmış bir dursun özbek var ikinci dönemi itibarıyla. 3 yıldır şampiyon olamayan ve sezonu 13. bitirmiş bir camiayı bu noktaya taşımak kolay bir iş değil. rakiplerin kadrolarını ve ortamı düşününce, 2011'deki 8. likten sonraki dönüşten de zordu bugünkü geldiğimiz nokta. bu, ancak iyi bir sportif hamlelerin camianın kenetlenmesiyle mümkün olabilecek bir şeydi ve onu da başarmış görünüyoruz. bu tabloda, başarının aslan payı dursun özbek'e aittir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın