• 928
    kötü sonuçlanan maçlardan hemen sonra entry girmeme alışkanlığım var uzun zamandır. derbi sonrası da entry girmek şimdi kısmet oldu. böylelikle sözlükteki yüksek tansiyon düşüyor, iletişim rahatlıyor.

    her ne kadar maçtan sonra okan hocaya şu entry'i girsem de;
    (bkz: birinci okan buruk dönemi/#3599468)
    kendi fikirlerimden daha çok yönetim bakış açısıyla hissiyatımı belirttiğim bir entrydi aslında.

    maç sonrası sözlük içeriklerini ve youtube spor akışlarını takip etmek içimden gelmedi. dolayısıyla düşüncelerim dile getirildi mi, üzerinde duruldu mu hiçbir fikrim yok.

    kötü geçen akşam hakkında ince detaylardan ziyade basit mantalite yanlışlığı görmek beni üzdü. kısaca özetliyeyim düşüncelerimi; beşiktaş kulübesi zayıf, sonradan oyuna yapacağı hamleleri kısıtlı bir takım. hele ki tayyip talha sanuc ve rachid ghezzal'da sakatken bu durum iyice gün yüzüne çıktı. hücum hattında hamleleri gerçekten kısıtlı.

    beşiktaş son haftalarda sinerji yakalamış bir takım, ilk 11 a planı ile iyi yaptığı şeyler olan bir takım fakat üzerinde durduğum gibi hamleleri kısıtlı bir takım. 90 dk'yı yüksek eforlu oynaması çok zor. cenk tosun ve nathan redmond en temel örneklerden.

    beşiktaş maçtan 3 puan çıkarmak istiyorsa yapacakları şey 70' e kadar skor bulup öne geçmek olacaktı. öyle de yaptılar. maça temkinli başladılar. biz golü bulduktan sonra yavaş yavaş üstünlüğü alıp ilk yarı bitimine kadar baskı kurdular. çok büyük bir baskı değildi ama hafife alınamazdı. nitekim 2. yarıya da çok agresif başladılar.

    bu noktada ilk yarıya 1-1 ile girmişken agresif başlayan beşiktaş'ı 45-60 arası bir şekilde uyutmalıydık, bunu akıllı oyunla başarabilirdik, çok yüksek efora bile gerek kalmadan belki de. sık sık fauller ile oyunu keserek, çıkarken risksiz oynayarak, kanatların defansif disiplinini bozmamasını isteyerek ve duruma göre birkaç değişiklikle.

    okan hoca özelinde skor 2-1 iken o girmemeliydi, bu girmeliydi gibi şeylere girmeyeceğim. aksine detaylar konusunda konsantre bir hoca vardı fakat genel mantalite konusunda bir hayal kırıklığı yaşadım. duran toptan yenilen gol, çıkarken kaptırılan toptan yenilen golü bir kenara bırakarak bu şekilde düşünüyorum.

    bu sezon dikkatle benim izlediğim galatasaray bu maçtan akıllı oyun, ortalama eforla iyi sonuçla ayrılırdı. bu potansiyel varken olmaması biraz üzdü.

    fakat şampiyonluğu hak ettiğimiz gibi kazanacağımızı düşünüyorum, ve çok istiyorum!

    sen şampiyon olacaksın!
App Store'dan indirin Google Play'den alın