• 97
    süper lig 2022-2023 sezonunun şampiyonunu belirleyecek olan maçtır.

    bu maçta puan kaybedilirse sonraki maçların ve hesap kitap yapmanın bir önemi kalmıyor. çünkü üst üste üç maçta puan kaybı yaşamış ve baskıyı kaldıramayıp dağılmış bir takım olacağız. o noktadan sonra toparlamak imkansıza yakın. o psikolojiyle istanbulspor'u bile yenemezsin. bu sebeple karagümrük ve beşiktaş'a karşı kaybedilen puanlar sonrası bu maç bütün negatif havayı dağıtıp, psikolojik üstünlüğü ve momentumu tekrar ele geçirebilmek için sezonun tartışmasız en önemli maçı. bu maçı kazandığımızda giresun-fb maçından bağımsız tekrar biz buradayız diyeceğiz, özgüven tazeleyeceğiz, fb maçına kadar diğer maçları döve döve kazanmaya devam edeceğiz. zaten kalan maçlarda kağıt üzerinde en güçlü rakip başakşehir. o yüzden burada puan kaybı gelmezse sonrası çok daha rahat geçer.

    takıma güveniyorum. ligin en kaliteli takımıyız, en iyi futbolu biz oynuyoruz, en tecrübeli ve en istekli biziz. yapacağımız şey her zamanki oyunumuzu oynayıp fiziksel olarak rakibe dayak atmak, coşkulu oynamak ve bununla beraber sakin kalıp çalışılan oyun planı neyse zekice ve sabırla onu uygulamak. sonuç kendiliğinden gelecektir.

    bu maç için absürt kadro ve diziliş değişiklikleri söz konusu bile olmamalı. macera aramaya gerek yok. zaten okan buruk bunu bilecek tecrübede. buraya getiren takım bitirmesini de bilecektir. fernando muslera, dries mertens ve sergio oliviera mutlaka ilk onbirde olmalı. ben katılmasam da dries mertens'in orta sahada fizik kaliteyi zayıflattığı düşünülüyorsa milot rashica'yı ortaya alıp sağ kanata barış alper yılmaz veya yunus akgün'ü atabiliriz. hiç olur mu yahu demeyin çocuklar elinden gelenin en iyisini yaparlar. hem bu hamle leo dubois'in oynamasını da sağlar. tabi böyle bir durumda umarım nicolo zaniolo'nun ilk onbir başlamasını hiç düşünmez hoca. kupadaki başakşehir maçını onun bekine yapmadığı yardımlar yüzünden kaybettik. şimdi elbette fiziken daha iyi ama çocuk oyun tarzı olarak geriye gelmiyor, gelse de efektif bir savunma yapamıyor. o yüzden kendisini son 30 dakika hariç kullanmaya hiç gerek yok.

    velhasıl kim oynarsa oynasın zor olacak ama olacak. rakipten daha çok koşacağız, daha çok savaşacağız. zekamızı, becerimizi ve tekniğimizi mücadele ile birleştirip, her kritik virajda olduğu gibi iç sahada böyle kritik maçta rakip kim olursa olsun her zaman yaptığımız gibi yine kazanacağız. takıma inanıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın