• 4
    kafası az çalışan taraftardır.

    hayır, en yakın rakibin kendi evinde ligin en zayıf takımlarından birine 2-0 öndeyken puan kaybetti. eğer bunu yapmasaydı puan farkını bugün 1’e indirecekti. ve yine en yakın rakibinin haftalardır en iyi oyunu, senin en kötü oyunundan bile kötü. ama rakibin şampiyonluğa senden daha fazla inanıyor.

    birincisi ve artık galatasaray taraftarının farkına varması gerçeklik şu; fenerbahçe taraftarı kendi takımını daha çok koruyor kolluyor, destek oluyor. yönetimleri yıllardır beceriksiz olmasa fenerbahçe taraftarı ve elbette bu hakem ittirmeleriyle ligi sürklase ederdi yıllardır.

    galatasaray taraftarı üç büyükler arasındaki en kötü taraftar olabilir. çoğu kez “eleştiri kültürüne sahibiz” diye ortaya sunduğu argümanla takımına destek değil, köstek oluyor.

    geçen seneki isimlerden konuşursak, burak elmas başkanlığa devam etsin ya da kötü futbolcuya yıllarca sabır edilsin, torrent ile yola devam edilsin demiyorum. kayıtsız şartsız destekten bahsetmiyor. benim demek istediğim sabır ve güven bu değil. ligin bitimine beş maç kalmış, 3 puan öndeyiz ve son maç kendi evimizde, deplasmanda 3-0 yendiğimiz fenerbahçe ile. ip hala elimizde, avantaj hala bizde. ama sözlükte çarmıha gerilmemiş, lince uğramamış tek bir isim yok. böyle bir eleştiri kültürü yok. bu bir linç kültürü.

    o yüzden bugün galatasaray’ın şampiyonluğu hak etmediğini söylüyorsanız ya kafanız az çalışıyor ve analiz beceriniz bu yüzden kısıtlı; ya da sadece kötü niyetlisiniz. başka açıklama bulamıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın