• 1476
    rezil bir ortamdır. takımım puan kaybediyor, hocaya veya oyuncuya gelene kadar 50 tane hakem hatası, yöneticilerin kötü niyetli eylemi eleştiriliyor haklı olarak. rakip puan kaybediyor, adamlar kötü oynasa bile dalga geçemiyorsun, çünkü herkes hakemler tarafından doğrandığına inanıyor doğranmasa da, doğransa da.

    düşünün manu-mcity kapışıyor. city evinde leeds'e karşı 3-1 geri düşüp maçı 3-3 e getiriyor. manu avantaj yakalıyor, rakibi de norwich. norwich'e karşı öne geçen manu, gidip 3-3 ile puan kaybediyor ve avantajı tepiyor. güzel espriler dönerdi, taraflar birbiriyle dalga geçerdi, üzülen de içten üzülür, eleştirisini içi dolu yapardı.

    bu senaryonun aynısı ülkemizde oldu. ne tartışılıyor? ferdi el, hakem doğraması, 2 sayfa açıklama. hakemler de insandır, hata yapabilirler lafı sonrası bu ülkede hakem konuşulması skandaldır, bu bir. hakemler ferdi'nin çarpmalı eliyle feneri doğruyorsa saçma sapan kararlarla galatasaray'ı da doğruyor bu iki. bunlar gerçekler. bir takımın onlarca penaltı atması gibi tartışmaya çok açık durumlar var, oralara hiç girmiyorum ama ben sıkıldım.

    galatasaray buradan şampiyonluğu verirse kaç tane galatasaraylı seneye daha iyi olabilmek için teknik ekibini, yönetimini, futbolcularını, saha içini eleştirebilecek? bir başlayacağız alanya maçından, devam edeceğiz ali şansalan'a kadar. bize bunu yapma hakkınız yok.

    bakın her maç bütçesi olan bir sinema filmi gibidir. takımın gideri, rakibin gideri derken sanırım ligimizdeki her maç bütçesi 5-10 milyon euro arası bir film kadar paraya oynanıyor. oyuncuların bonservisi, tesis giderleri v.s. tüm giderleri katın hesaba. ben 10 milyon dolar bütçeli, efekti az, senaryoya dayanan bok gibi bir film izlesem akşam soluğu imdb'de alır review yazarım. ama türkiye'de film izlerken bile türkiye'deki sinema perdelerinin kirli oluşuyla başlıyoruz eleştiriye. maçta aynı şey. hakem, yöneticiler derken sahaya inemiyoruz.

    ben türk futbolunun türk futbolu olmasını istiyorum. maç önü heyecanı, maç heyecanı, maç sonu kritiği, dostlarımla laf sokma seansları, sonra bitti. hafta içi edit izler, ulan şu maça gitsek mi diye eşe dosta mesaj atarız. yok ama, hak etmiyoruz herhalde biz bunu ki konu futbol konuşurken futbola gelmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın