• 32785
    26 nisan 2023 manchester city arsenal maçı 4-1 bitti ama olması gereken skor 9-1 falandı. bir takımın diğer takımı iyi gününde olsa neredeyse 10'a yatıracağı bir maç aynı zamanda şampiyonluk için yarışan iki takım arasındaki düğümün çözüleceği maçtı.

    peki nasıl oluyor da bir takım diğerini 10'a yatırabilme kapasitesindeyken iki takım puan olarak aynı seviyede? çünkü city de maalesef bizim takımımızın çektiği sorundan muzdarip.

    ölümüne kapanıp denk getirirse kontradan gol bulan brendfort gibi takımlar city'den puan çaldı. bu tabii ki city'i çözmenin anahtarı değil. bütün ara taşları üst üste çekmeniz gerekiyor. 11 kişi savunma yapmanıza rağmen genelde city sizi çözüyor. ama nadiren de olsa onların da sıkıştığı maçlar oluyor. işte o zaman tek tük kontra ihtimali ile city'den puan alabilme ihtimaliniz oluyor. ama o kontraları da neredeyse %100 başarı ile kullanmanız lazım öteki türlü başka gol imkanınız da olmuyor. şu korkunç takımın bile işte böyle senaryolarda puan kaybından kaçamadığını gördük.

    öte yandan arsenal gibi, liverpool gibi, manchester united gibi, hatta bayern gibi biraz daha cüretkar oynayan takımları 3'e 5'e hatta 6'ya güle oynaya yatırdıklarını gördük.

    biz city değiliz ama ligimiz premier league değil. rakiplerimiz de arsenal, bayern değil. biz de ne zaman puan kaybediyorsak kompakt olarak 10 kişi savunmada kalıp nadir bulduğu kontraları yüksek oranda değerlendiren, yani bütün olasılıkları aynı anda -biraz da şans eseri- sağlayan takımlara karşı kaybediyoruz.

    city'nin bile önüne geçemediği bu sorun bizim de sorunumuz. bu "10 kişi savunmayla direnebilirsek direnelim, kontra bulursak da atarsak atarız" taktiğini kel pep hocam bile %100 başarıyla çözemedi, biz de çözemeyeceğiz.

    2.43 puan ortalamamız var. giresun ve karagümrük puan kayıpları 5 maçlık bir süreç içinde geldiği için üst üste puan kayıpları oldu gibi hissediyoruz ancak bunlardan kaçınmak zor. diyeceğim o ki yapabileceğimizin en iyisini yaptık bu sezon. tabii ki okan hocanın giresun maçındaki oyuncu değişikleri vs. puan kaybına katkı sağlayan etmenlerden oldu ancak genel olarak anlatmak istediğim şey "kapan, kontra kovala" taktiği oynadığınız 30 maçın 3'ünde 5'inde karşılık bulacak. bundan kaçış çok zor.

    işte burada fark yaratacak olan, nasıl city 2 hedef arsenal maçında kılçıksız 6 puanı cebine koyduksa, daha cüretkar oynayacak olan fenerbahçe, beşiktaş, trabzonspor gibi rakiplere karşı alacağınız puanlardır. biz buraya kadar çok iyi işler yaptık. şimdi önümüzde bir beşiktaş maçı var. işte bu sınavı geçersek o zaman bizim kusursuz planımız vardır demektir. giresun'a, karagümrük'e bırakılan puanlar planın kötülüğünden değil. ancak derbilerde verilecek puanlar direkt planın sağlamığına işaret eder.
App Store'dan indirin Google Play'den alın