• 318
    şahsi görüşüm penaltı kurtarılmaz. kaçırılır.

    --- alıntı ---
    - kalecilerin 18 metrekarelik kalede herhangi bir penaltıyı kurtarmak için atıcının alanını küçültmesi ve yaklaşık olarak 100 kilometre hızla gelen topu 0.4 saniyede engellemesi gerekiyor.

    - espn’nin yaptığı araştırma, kalecilerin %57 oranında penaltı vuruşunun yönünü tahmin edebildiğini ancak sadece %22’sini kurtarabildikleri gösteriyor.

    - british columbia üniversitesi’nden profesör jan franks ve meslektaşlarının diğer ayağı izle kuramı'na göre; atıcıların %80 - %85'i destek ayağının gösterdiği yöne vuruyor.

    - chelsea'nin penaltı danışmanı eknonomist ıgnacio palacios-huerta, seri penaltı atışına gidilen maçlarda ilk penaltıyı atan takımın kazanma ihtimalinin %61'e kadar yükseldiğini belirtiyor.

    - university college london (ucl) bilişsel nöroloji enstitüsü’nden erman mısırlısoy, penaltı atışlarında kaleci ve antrenörlerin ‘kumarbaz algısı’na başvurmasını tavsiye ediyor.

    - opta, başarılı vuruşlar arasında en favori olanın %70 gol yüzdesiyle kalecilerin soluna yerden yapılanlar olduğunu kanıtladı. en kötü penaltı atışı ise yüzde 58'lik başarı oranı ile kalenin ortasına yerden yapılan vuruşlar.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın