• 32763
    beni dün akşam statta hayal kırıklığına uğratan takım. hafta içi "ciddiler" dedim, "hedefe odaklandılar" dedim; bütün söylediklerimin içine ettiler. kalecisinden forvetine bir bütün halinde rehavet, laubalilik ve gevşeklik hakimdi. maç bittiğinde stad ölü evi gibiydi, herkesin enerjisi emilmişti. yakışmadı.

    sezon içerisinde güzel bir galibiyet serisi mevcut diye dün akşama sessiz kalacak değilim. şampiyon olunmadığı takdirde kimsenin umurunda olmaz galibiyetler, seriler. puan kaybı, penaltı vs. çok önemli değil ama rehavet ve umursamazlık önemli, mühim. galatasaray futbol takımının ligin bitimine 7 hafta kala saha içerisinde bu kadar ciddiyetsiz olma hakkı yok. kadıköy galibiyeti veya galibiyet serisi böyle bir hak oluşturmaz. böyle bir kredi yaratmaz. dediğim gibi, son hafta kupa başka bir takımın ellerinde yükselirse, sezon içerisinde takdir edilen konu başlıklarının hiçbir önemi kalmaz.

    bu takımın uyarılmaya, daha açığı çok disiplinli şekilde geçirilecek bir 6 haftaya ihtiyacı var. taviz verilmemeli. biz bir şey kazanmadık henüz. evet kaybettiğimiz bir şey de yok ama kazanılan hiçbir şey de yok. şampiyonluk kazanılana kadar da kimsenin şımarma veya rahatlama hakkı yok. gevşeme lüksü yok bu takımın. taraftarın da bir şey kazanılmadan futbolculara yönelik putlaştırma politikasını terk etmesi lazım. destek sonuna kadar verilmeli ama futbolcuların şımartılmalarına karşıyım. uzun süredir düşünüyordum ama dün akşam emin oldum, takımın büyük bir kısmı rehavete girmeye, şımarmaya çok müsait. böyle bir duruma teknik heyet de, taraftar da asla müsaade etmemeli.

    sonuna kadar ciddiyet, sonuna kadar disiplin. başka türlüsü bize yakışmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın