• 23
    ligde oynadığı 15 iç saha maçında sadece 1 mağlubiyeti bulunan, o mağlubiyeti de baştan sona üstün oynanan başakşehir’e karşı almış rakiple oynayacağımız maç.

    son maçlarını analiz ettiğimde en dikkat çekici olgu rakibi giresunspor da olsa, ilk yarı 10 kişi kalmış başakşehir de olsa, ankaragücü de olsa rakiplerinin tamamı 20 kez ceza alanlarına girmiş, birçok pozisyonlar da bulmuş. orta sahalarının çabuk geçildiğini görebiliyoruz. bunun yanında dikkat etmemiz gereken, teknik ekibimizin mutlak suretle çare bulacağını umduğum; ‘rakibin 3 orta sahasına karşı 2 orta sahamızın çabuk geçilebilmesi’ne önlem almak zorundayız. 4-1 yendiğimiz alanya maçında rakibin top yapabilen 3 orta sahası bazı durumlarda baskıyı aşıp bize zor anlar yaşatmıştı. bu duruma karşı farklı bir plan bekliyorum.

    gelelim bjk’nin derbi maçlarına. şenol güneş’in fb maçındaki kadroları görünce yanlış kadroyla çıktığını, maçı yanlış analiz ettiğini düşünmüştüm. nitekim valencia penaltıyı atsa muhtemelen 10 kişiyle 4’lük olup, yenilgiyle döneceklerdi. nathan redmondun kariyer futbolu maçı döndürmelerinde en büyük etmendi. fb derbisindeki 11’i çıkarmalarını diliyorum. çünkü bayağı statik ve hareketsiz oyunculardan kurulu bir takım çıkarmıştı.

    gelelim bir diğer büyük maç olan ts maçlarına. hocasız, formsuz, motivasyonsuz bir takıma karşı oynanacak en kötü futbolu oynayıp, maçtan mert günok’un kurtarışlarıyla 1 puan alabildiler. sezon başı nef stadyumunda oynadığımız maçta da çok dominant oynamıştık ve maçın hakkı 5-1 falandı.

    ligde artık hedeflerinin kalmayışı bizi galibiyete daha yakın gösteriyor. bahsettiğim iç sahadaki kolay kolay kaybetmeyen takım hüviyeti çoğunlukla stad atmosferiyle alakalı. takımımızın iyi başlayacağı ilk 15 dakikada tamamen tribünleri de sindireceğimizi öngörüyorum.

    büyük maçları kötü oynayan bjk; tam tersi hepsini domine etmiş bir galatasaray futbol takımı var bu sezon.

    tüm bunların ışığında tam kadro ve full konsantre oynayacağımız karagümrük maçından sonra, galibiyet serimize devam etmememiz için bir sebep göremiyorum. tabi ki kart sınırındaki oyuncularımızın bu maç öncesi kart görmemesi çok önemli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın